avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... copurere de minori?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

copurere de minori?

Buna ziua, Numele meu este Adrian si am un fiu care are o alta orientare sexuala, problema mea este ca fiul meu in varsta de 28 de anii a avut o relatie de 2 ani de zile cu un baiat minor in varsta de 16 ani la inceputul relatiei ,in prezent 18 ani. As dori sa stiu in cazul in care mama acestui copil si chiar copilul insusi vor depune plangere impotriva copilului meu pentru corupere de minori ce se va intampla avand in vedere ca acest baiat" prietenul " fiului meu a fost de acord in privinta relatiilor sexuale?Dar in prezent neaga faptul ca ar fi fost de acord cu relatia si lasa impresia ca a fost amenintat de fiul meu? Sau ce se poate intampla in cazul in care doar mama depune plangere impotriva fiului meu? in ce condamnare juridica s-ar incadra fiul meu? si ce pedeapsa ar putea primi? Tin sa mentionez ca in aceasta relatie fiul meu are martori care pot confirma apropierea si implicarea in aceasta relatie dintre el si acest baiat. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:40, 22 Martie 2010
Se poate, teoretic vorbind, insa nu pentru coruptie sexuala , ci eventual , pentru infractiunea de seductie, in caz ca fata accepta raporturile sexuale deoarece i-ati facut promisiuni de casatorie si acest lucru se poate demonstra.
Intotdeauna in astfel de situatii este bine sa gandesti inainte de a se ivi probleme.
Daca raportul sexual are loc cu consimtamantul fetei si nu are la baza o promisiune de casatorie neonorata si nu se petrece in prezenta altor minori,nu exista probleme.
Totusi,indiferent de prevederile legale,eu zic, sa mai va ganditi la eventuale repercusiuni(reclamatii ,declaratii,alte tracasari) daca parintii fetei nu incurajeaza relatia dintre dvs,afla si apoi, va fac reclamatii
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
legally a scris:

Se poate, teoretic vorbind, insa nu pentru coruptie sexuala , ci eventual , pentru infractiunea de seductie, in caz ca fata accepta raporturile sexuale deoarece i-ati facut promisiuni de casatorie si acest lucru se poate demonstra.


Nu i-am facut nici o promisiune de casatorie .
Sa inteleg din raspunsurile date ca ar trebuie sa renunt pentru a inlatura orice risc ?
Sfatul meu este sa mai amanati acest..demers. Este prematur si implica multe riscuri.daca va iubiti, veti avea rabdare...va veti mai maturiza...
In primul rand trebuieste ca fiecare dintre voi sa fie sigur de sentimentele si intetiile celuilalt,in al doilea rand trevuie sa aveti mijloace de subzistenta si in al doilea ranbd sa va continuati studiile.
Daca exista dragoste adevarata,asteptarea va da alte dimesiuni sentimentelor si rezultatul acestora s-ar putea sa fie nu unul banal.
Rabdare si succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori victorrr victorrr Am o relatie stabila cu un baiat de 16 ani, de vreo 7 luni, (eu fiind tot baiat,20 de ani), ne intelegem foarte bine si toate au fost la locul lor pana au ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Corupere mgigoloiu mgigoloiu am o relatie ce dureraza de 6 luni , cu o fata de 15 ani iar eu avind 34 de ani , pot fi acuzat de corupere de minori daca intretin relatii sexuale cu acordul ... (vezi toată discuția)