avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Sunt angajat la o companie multinationala. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Sunt angajat la o companie multinationala. Un act ...

Buna ziua,
Sunt angajat la o companie multinationala. Un act aditional semnat in care imi spunea ca mi se schimba functia si imi impun o noua perioada de proba este inregistrat oficial la itm? Adevarul este ca au inceput sa ma hartuiasca ca nu am corespuns noii probe si ca daca nu semnez demisia de buna voie nu imi dau salariile compensatorii. Am fost supus unui micromanagement excesiv pe platforma web bmc si liderul a raportat neclaritati de ale mele la hr cand imi intrebam colegii pe platforma. La un task mai era sa fac un proiect de mii de linii intr-un limbaj de programare ce dureaza luni. Platforma web mi l-a setat automat cu rosu in cateva zile ca asa era setata platforma si liderul a raportat ca nu l-am terminat la hr. Poate exista un avocat din Sibiu pe aici. . O reclamatie din partea liderului a mai fost ca am facut o extragere gresita de date pentru un client si cand colo era o consultatie cu un coleg pe bmc. Sa facem distinctie clientul e cel inafara companiei si colegul e colegul din companie
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2025
Cosmyn82, utilizator
Nu se mai depun acte la ITM, modificarea funcției se transmite doar în Revisal.

Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Tot acel sef m-a vazut intr-o zi cu simptome de raceala banala si mi-a sugerat concediu medical, sa merg la medic si ca nu vrea sa vin sa ii contaminez pe toti . Am ales ca obtiune telemunca fiindca medicul de familie avea program mai scurt si ma gandeam ca imi trece mai repede. Acel sef nu a facut nici o minima verificare daca sunt in telemunca si m-a pus ca absent nemotivat
Am fost anuntat tocmai dupa 9 zile ca m-a pus absent nemotivat. Nu m-au anuntat mult mai devreme ca sa fac macar analize medicale retroactiv , sa aduc scutire medicala si sa acopar ziua cu CAS-ul. Ar merita acel sef sa fie bagat la infractiunea de uz de fals ca a vrut sa lipsesc de la serviciu si dupa acea sa ma puna nemotivat?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2025
Cosmyn82, utilizator
Nu este infractiune ceea ce spuneti dvs ...clauza de telemunca este mentionata in contract ?
Clauza de telemunca nu e specificata in contract. Contractul a fost facut inainte de pandemie iar dupa pandemie au venit ei cu facilitatea aceasta de telemunca.
Si este prevazuta undeva?

Alte discuții în legătură

Concediere tacita in vreme de pandemie, cu incalcarea legii telemuncii Chris0918 Chris0918 Buna seara, O sa fie putina mai lunga speta mea, insa trebuie sa ma asigur ca acopar toate detaliile esentiale necesare, \"Concedierea tacita\" ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, m-am angajat la o firma unde in contract aveam trei ... Cosmin623 Cosmin623 Buna ziua, m-am angajat la o firma unde in contract aveam trei luni de proba, in ultima zi din prima luna am fost anuntat verbal ca nu-si doresc sa mai ... (vezi toată discuția)
Demisie intr-o firma privata krystynnaP krystynnaP Buna ziua! Sunt angajata de putin timp la o firma, cu contract pe perioada determinata(3 luni).Mi-am anuntat demisia in ultima zi a perioadei de proba ( 5 ... (vezi toată discuția)