avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. Lucrez la o companie multinationala si as ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. Lucrez la o companie multinationala si as dori sa ...

Buna seara. Lucrez la o companir multinationala si as dori sa mi spuneti cui ma pot adresa, daca sunt acuzata de ceva ce nu am facut, spunându mi ca au vazut pe camerele de supraveghere, dar nu îmi ofera posibilitatea sa vad si eu, in ce context s a întâmplat, decat daca solicit in instanta ? Am fost supusa, efectiv, unui interogatoriu, în care am fost umilita si defaimata si mi s a spus ca am 2 variante : demisia sau îmi face dosar penal. Am ales varianta a doua , pentru ca stiu ca nu am facut nimic. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: teodora81 , utilizator 10:21, 2 Mai 2025
Vorbiți de o hărțuire? Sau doar de o acuzație nefondata din punctul dvs de vedere?
Ultima modificare: Vineri, 2 Mai 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aplicați metoda lui Chuck Norris, care s-a uitat la soare iar soarele a clipit primul. :) Lăsând gluma la o parte, de ce vă agitați? Întotdeauna cine vorbește primul pierde. Încearcă să vă intimideze. Umilită în ce sens? Spunea Eleonore Roosevelt, "nimenea nu te poate umili fără colaborarea ta". Defăimată? Dacă da, îi puteți da în judecată.
Nu faceți nimic, lăsați-i să ia ei o măsură, măsură pe care o puteți ataca prin toate mijloacele legale. Dacă aveau motive, erați deja pe făraș până acum.

gheorghe28 a scris:

Buna seara. Lucrez la o companir multinationala si as dori sa mi spuneti cui ma pot adresa, daca sunt acuzata de ceva ce nu am facut, spunându mi ca au vazut pe camerele de supraveghere, dar nu îmi ofera posibilitatea sa vad si eu, in ce context s a întâmplat, decat daca solicit in instanta ? Am fost supusa, efectiv, unui interogatoriu, în care am fost umilita si defaimata si mi s a spus ca am 2 variante : demisia sau îmi face dosar penal. Am ales varianta a doua , pentru ca stiu ca nu am facut nimic. Multumesc !

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este metoda tipica a multinationalelor de a se descotorosi de oameni, fara sa le plateasca despagubiri (salarii compensatoare) si sa nu piarda ei locul pentru o noua angajare. Daca era sa va dea afara ei, trebuiau sa va plateasca niste compensatii si sa desfiinteze postul o perioada. Asa daca va dati dvs. demisia pentru ei este mult mai bine, din toate punctele de vedere. Asa ca santajul cu "dovezi pe camera" sunt niste povesti, iar prin faptul ca va-ti dat demisia, le-ati facut exact jocul dorit de ei. Printr-un avocat ati putea solicita imaginile "incriminatoare", iar daca se dovedeste ca sunt niste povesti, ati putea sa ii dati in judecata si sa luati niste bani de pe ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire la locul de munca ryanna23_2007 ryanna23_2007 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema la locul de munca si as vrea sa cer si eu pareri. Lucrez la o companie mare, nou venita in Romania, care activeaza in ... (vezi toată discuția)
Executarea hotararilor judecatoresti privind pensie de intretinere minor, cheltuieli de intretinere si cheltuieli de judecata nasti23 nasti23 Dosar avand ca obiect divort cu minori Hotararea instantei din iunie 2012, comunicata in octombrie 2012 [quot]Dispune ca autoritatea parinteasca cu privire ... (vezi toată discuția)
Doi dinti rupti de un politist pentru ca i-am reprosat ''toata lumea stie cum e politia''! victimapolitie victimapolitie Am avut o argumentatie (de altfel foarte logica) cu un politist... A venit nervos la mine si mi-a zis \\\\\\\\"ma faci corupt?\\\\\\\\" eu nu l-am facut ... (vezi toată discuția)