avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tatal meu a decedat in noiembrie 2024 eu unicul fiu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tatal meu a decedat in noiembrie 2024 eu unicul fiu vreau sa ...

tatal meu a decedat in noiembrie 2024 eu unicul fiu vreau sa fac susuccesiunea .bunurile sint pe bunicul si bunica mea pt ca tatal meu NU a facut succesiunea dupa martea lor din 1996 Intrebare: Acum la intocmirea cererii pt deschiderea procedurii succesorale o intocmesc la identificarea defunctului trec numele defunctului bunicului Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:34, 1 Mai 2025
Procedura succesorala de deschide prin câte o cerere distinctă pentru fiecare defunct.
În cererea după primul bunic decedat, treceți bunicul (ca soț supraviețuitor) si tata.
În cererea după al doilea bunic decedat, îl treceți doar pe tata.
În cererea după tata, o treceți pe mama (dacă e în viața și la data decesului părinții dvs erau casatoriti) si pe dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri morariumihaela morariumihaela Bunica mea a decedat in 2004, iar tatal meu, in calitate de unic mostenitor nu a deschis succesiunea, decedand in 2010. Va rog sa-mi spuneti ce varianta ... (vezi toată discuția)
Procedura succesiune in instanta gabriela_ruta@yahoo.com gabriela_ruta@yahoo.com Buna seara. Tatal meu a decedat inaintea bunicului pt care se face succesiunea. Matusa-mea a deschis deja un proces in instanta. Am inteles ca in acest ... (vezi toată discuția)
Cum deschid succesiunea in instanta marfan marfan buna ziua, am un bunic pentru care nu s-a deschis inca succesiunea. toate bunurile lui sunt insa trecute pe numele sotiei lui (bunica) si chiar, dintr-o ... (vezi toată discuția)