avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Daca m am angajat pe un post de referent superior desi ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Daca m am angajat pe un post de referent superior desi am studii ...

Daca m am angajat pe un post de referent superior desi am studii superioare care sunt sansele sa se poata transforma postul in consilier?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:47, 14 Mai 2025
Nimeni nu va poate spune care sunt sansele ..totul depinde de optiunea conducerii institutiei respective.
Nu se poate ce doriți dvs. Iată ce prevede Codul Administrativ pentru promovarea în clasă a funcționarilor publici
ARTICOLUL 481
Condiţii pentru examenul de promovare în clasă

Pentru a participa la examenul de promovare în clasă, funcţionarul public trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a) să dobândească, ulterior intrării în corpul funcţionarilor publici, o diplomă de studii de nivel superior, în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau într-un domeniu considerat util pentru desfăşurarea activităţii de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice;
Dvs aveați deja diploma de studii superioare când ați intrat în corpul funcționarilor publici. Singura modalitate în care uteți ocupa o funcție publică de consilier clasa I este să promovați un concurs de recrutare pe o astfel de funcție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ce se poate face sa promovez din clasa ii-a, in clasa ... vladilinca vladilinca Buna ziua. Ce se poate face sa promovez din clasa II-a, in clasa I-a/consilier superior? -angajat din 2006 referent specialitate superior(subinginer-15 ani ... (vezi toată discuția)
Transformare post Tinca1 Tinca1 Buna dimineata. Sunt expert local pe problemele romilor in cadrul unei primarii si am gradatia referent IA, personal contractual. In vara voi absolvi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!in baza carei legi si carui articol pot solicita trecerea ... VERO80 VERO80 Buna ziua!in baza carei legi si carui articol pot solicita trecerea de pe un post de referent pe un post cu studii superioare avand in vedere ca intre timp am ... (vezi toată discuția)