avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Locuiesc la bloc și fiecare apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Locuiesc la bloc și fiecare apartament are apometru. ...

Bună ziua! Locuiesc la bloc și fiecare apartament are apometru. Trimit în fiecare luna citirea apometrelor la furnizorul de apa, dar îmi apare în fiecare luna câțiva MC de apa la rubrica " diferența contor". Cei de la compania de apa spun ca reprezinta diferența dintre contorul general și citirea trimisa de locatari. E legal sa plătesc eu acea diferența? Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:49, 5 Mai 2025
Da, e legal, sunt diferite cauze din care poate aparea aceasta diferenta, dar se intimpla la toate condominiile lucrul asta.
Diferenta dintre valoarea consumului aratata de apometrul general si suma valorilor de consum aratate de apometrele individuale se repartizeaza legal conform cu art.82 din legea 196/2018 pe numar de persoane.
@latka,
Raspunsul dvs. pare corect - pana intr-un punct... Este vorba de ....cativa MC de apa la rubrica " diferența contor", ceea ce nu mi se pare ok. Si la noi "apar" diferente, dar sunt diferente rezeonabile, adica, undeva de ordinul 100-150 l / persoana / luna.
Acum rog pe autorul topic-lui sas ne informeze daca:
- aveti contracte individuale cu furnizorul de apa-canal;
- daca sunteti organizati in as. proprietari si daca aveti idee cam de unde ar proveni aceste diferente (pierderi suibsol, tevi sparte, furaciuni... )
Va raspund eu d-le Grecu :
1. Nu au contracte individuale, alea nu se incheie cu "trimis de contor" (index)
2. Nu are importanta faptul ca au sau nu asociatie, ci daca e cineva capabil tehnic sa verifice situatia ( nu exclud situatiile enumerate de dvs.), unele lucruri pot proveni si de la contorul de bransament. Trebuie sa existe o persoana din condominiu martor la citire. Condominiile mari (100 de consumatori de exemplu) sunt mai predispuse la acele diferente lunare, e o chestiune de masurare, la fel, mai poate interveni ca factor perturbator si duritatea apei.

Dar, revenind la partea cu legalitatea, vad ca ati raspuns corect, diferentele se repartizeaza pe persoana. Asa e legea.
Pentru mine, mai bun ar fi completarea autorului - adica cum trimite indexul la furnizor? In rest este OK. Trebuie cineva sa se ocupe si de aceasta problema, Pe forum este mai greu de rezolvat, mai ale in lipsa unor informatii suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se solutioneaza situația când cateva apartamente au centrala ... Albero Albero Cum se solutioneaza situația când cateva apartamente au centrala termica echipata cu apometru. apa rece iar restul de apt. nu au contoare de apa? . (vezi toată discuția)
Suma contoare apartamente mai mare decat indexul furnizorului ClaudiuNemes ClaudiuNemes Buna seara, Locuiesc intr-un bloc in care suma contoarelor din toate apartamentele (apa calda si apa rece) este mai mare decat valorile inregistrate de ... (vezi toată discuția)
Bloc nou cu trei apometre principale marinicafarafrica marinicafarafrica Buna tuturor. De curind am aflat ca avem la bloc nou de 7 luni pierderi de apa de 800 mc. Noi avem ca orce bloc cite un apometru principal la fiecare scara , ... (vezi toată discuția)