avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, eu si sotul meu avem un apartament si am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, eu si sotul meu avem un apartament si am vrea, daca ...

Buna ziua, eu si sotul meu avem un apartament si am vrea, daca se poate ca cei doi copii sa nu aiba dreptul la succesiune in caz ca unul din noi moare. Adica, cel care ramane sa aiba drept in totalitate asupra apartamentului si sa nu mai existe succesiune, Ce ar trebui sa facem. Multumesc.
Nu se poate, pentru ca descendenții (copiii, nepoții de la copii etc.) sunt moștenitori rezervatari.
Asta înseamnă că au dreptul prin lege la o cotă parte din bunurile dvs, care nu le poate fi încălcată.
Singura soluție ca ei sa nu moștenească nimic este sa înstrăinati ce aveți, din timpul vieții, astfel încât la deces, sa nu mai existe bunuri de moștenit.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soluții se găsesc dar contează care e situația dvs . Contează ce vreti , scopul final, fie sa va protejați sotul supraviețuitor, fie ca nici după ce moare și ultimul dintre dvs , sa nu mosteneasca copiii nimic nici atunci..
Contează stătea dvs de sănătate, varsta, nevoile dvs, sunt mai.multe aspecte de luat în calcul.
acest răspuns util
Bună ziua, chiar e nevoie sa analizați cu un avocat toate variantele. Cea mai simplă, dar nu nepărat ideală soluție e să faceți testamente reciproce. In felul acesta se reduce partea moștenită de copii la rezervă - jumătate din cota succesorală. Dacă apartamentul este proprietate comună a soților, copii dezmoșteniți vor avea dreptul în urma succesiunii primului soț decedat la 3/16 din apartament. Dacă mai există bani sau alte bunuri, apartamentul ar rămâne în siguranță la soțul supraviețuitor. Însă chiar nu e genul de problemă pe care să o lăsați pe seama unui răspuns pe un forum. Discutați problema în detaliu cu un profesionist.
acest răspuns util
Soluția ar fi să nu mai fiți proprietari la data decesului. Cum nu se știe cine moare primul, ar trebui amândoi să încheiați contract de întreținere sau de vânzare de nudă proprietate cu păstrarea uzufructului viager cu o terță parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Mostenire si cota parte. hdanny hdanny Socrul si soacra mea detin doua proprietati. Un apartament si o casa. Soacra a decedat. Socrul meu vrea sa deschida succesiunea. Sotia mea mai are o sora. ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)