avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Nu pot depune Declarația 390 – certificatul digital ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Nu pot depune Declarația 390 – certificatul digital nu este recunoscut pentru codul de TVA intracomunitar

Bună ziua,
Sunt titularul unei Întreprinderi Individuale și am obținut un cod special de TVA intracomunitar pentru a factura lunar un client din UE.

Am un certificat digital emis de certSIGN, deja înregistrat și activ în SPV, cu care am depus Declarația Unică fără probleme. Am urmat și pașii cu documentul de confirmare, l-am semnat și încărcat.

Totuși, când încerc să depun Declarația 390 pe e-guvernare.ro, primesc eroarea:
„Certificatul digital nu are drept de depunere pentru acest CUI.”

Întrebarea mea este: cum pot face să fie recunoscut certificatul și pentru codul de TVA intracomunitar? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 19:15, 8 Mai 2025
Buna ziua

In cazul dvs problema este ca acel certificat digital este asociat de ANAF pe CNP.

Trebuie sa reluati procedura de inregistrare a certificatului digital, dar de data asta pentru CUI. Nu trebuie sa schimbati certificatul digital, dar va trebui ca emitentul sa il contrasemneze din nou.

In cele din urma, acel certificat va fi autorizat si pt CNP si pentru CUI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare în e-factura adriana# adriana# Buna ziua Ma lovesc de următoarea problema. Am o.cunostinta, electrician de meserie, care are un PFA iar contul SPV este făcut pe CNP. SPV este deschis ... (vezi toată discuția)
Pfa declaratia 390 vies psebi psebi Buna ziua, Sunt o PFA (cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei). M-am inregistrat in ROI deci implicit m-am inregistrat in scopuri ... (vezi toată discuția)
Pfa fara certificat digital in spv mprv mprv Buna ziua. M-am inregistrat in Spatiul Privat Virtual de la ANAF folosind CNP. Scopul era sa vad informatii despre PFA-ul meu. Mai precis ce declaratii trebuie ... (vezi toată discuția)