avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Obligativitate respectare O.G. 99 /2000? - traducator
Discuție deschisă în Traduceri

Obligativitate respectare O.G. 99 /2000? - traducator

Sunt PFA - traducator autorizat de MJ. Activitatea o desfasor acasa, Nu am birou/sediu. Ma intereseaza daca in aceasta situatie se aplica prevederile O.G.99/2000, si anume:
Art. 8.
Structurile de vânzare cu amănuntul şi cele în care se prestează servicii de piaţă pot fi deschise publicului în toate zilele săptămânii. Fiecare comerciant îşi stabileşte orarul de funcţionare cu respectarea prevederilor înscrise în legislaţia muncii şi cu condiţia respectării reglementărilor în vigoare privind liniştea şi ordinea publică, şi în conformitate cu solicitările autorităţilor administraţiei publice locale privind continuitatea unor activităţi comerciale sau de prestări de servicii, în funcţie de necesităţile consumatorilor.
Art. 9. - Orarul de funcţionare se afişează la intrarea în unitate, în mod vizibil din exterior, comerciantul fiind obligat să asigure respectarea acestuia.

Mai exact, trebuie afisat un orar de functionare??
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2018
sonia1978, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 16:20, 6 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca lucrati cu contract de colbarorare si nu aveti sediu/birou nu trebuie sa afisati un program
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Sediul de lucru al traducatorului poate fi la domiciliu sau la birou (inchiriat sau in alte conditii).
In conditiile in care Dvs nu functionati ca un birou la domiciliu- adica nu asteptati trecatorii sa vina sa va intrebe daca efectuati traduceri, nu aveti niciun motiv sa afisati un orar de functionare. Colaborarile pe care le aveti sunt, probabil, stabilite in punct de vedere al orelor de lucru pentru predare/ridicare documente, etc., asadar, cat timp lucrati acasa, nu vi se aplica prevederile de mai sus.
L.C.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat şi traducător autorizat melibogdan melibogdan Bună ziua, Am şi eu o întrebare în legătură cu statutul de traducător autorizat. Dacă cineva este avocat şi lucrează în cadrul unui birou de ... (vezi toată discuția)
Autorizare ca traducator lucageorge lucageorge Am autorizatie de la MJ care am obtinut-o pe baza certificatelor de traducator in domeniul juridic (reglementat de Legea 178/1997, cu modificarile si ... (vezi toată discuția)
Obtinere atestat de traducator sonika sonika Buna seara. Am si eu o intrebare. Daca am terminat o facultate de profil limbi straine-engl-franc; si doresc sa fac traduceri dar nu juridice, unde ar trebui ... (vezi toată discuția)