avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Pana in anul 1995 notarii isi desfasurau activitatea ...
Discuție deschisă în Traduceri

Pana in anul 1995 notarii isi desfasurau activitatea in cadrul ...

Pana in anul 1995 notarii isi desfasurau activitatea in cadrul Notariatului de STAT. Pe langa ei erau si traducatorii. Este adevarat ca daca George Simion este ales presedinte o sa se revina la notariatele de stat? Adica notarii si traducatorii isi vor desfasura activitatea in cadrul Notariatelor de stat?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 20:58, 9 Mai 2025
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca s-ar sti care sunt atributiile unui presedinte, poate nu s-ar face astfel de declaratii...doar Parlamentul poate modifica legea.
Eu nu am zis ca Presedintele o sa schimbe legea .... !!!!
Majoritatea acestui gen de promisiuni electorale, daca nu sunt uitate ulterior, trebuie sustinute printr-o propunere legislativa (presedintele o poate face sau milita pentru acestea, fara a putea sa o influenteze in vreun fel), dar competenta de aprobare este la parlament. Numai daca se accepta/ se voteaza in parlament, legea se trimite la promulgare, la presedinte. Legea poate fi contestata la Curtea Constitutionala. Dupa promulgare, legea se publica in MO si devine operabila/ obligatorie.
Presedintele NU are initiativa legislativa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct pensie 40% respectiv 45% herling herling In Senat s-a aprobat de la 1,01.2017 punctul de la 40% din salariul mediu. .Cand se afla pe ordinea de zi la Camera.Deputati si ce nr.are proectul de ... (vezi toată discuția)
Proces legislativ. ContSters394463 ContSters394463 Buna ziua ! Nu am cunostinte in domeniu si pun o intrebare: Daca parlamentul voteaza o modificare a unui articol dintr-o lege este necesar ca presedintepe ... (vezi toată discuția)
Buna seara floricaraut floricaraut Doresc sa stiu pentru mamele cu de la trei nasteri ..cind se aplica legea si unde trebuie sa se informeze? (vezi toată discuția)