avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Proces Legislativ.
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Proces Legislativ.

Buna ziua ! Nu am cunostinte in domeniu si pun o intrebare: Daca parlamentul voteaza o modificare a unui articol dintr-o lege este necesar ca presedintepe Romaniei sa promulge aceasta modificare sau se publica direct in Monitorul Oficial si intra in vigoare modificarea ? ( in 15 Iunie 2016 Camera Deputatilor-camera decizionala in acest caz- a adoptat Propunere legislativă pentru modificarea art.56 şi 57 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.) Si acum nu stiu daca modificarea merge la presedinte la promulgare sau se aplica direct dupa publicarea in Monitorul oficial . Multumesc foarte mult !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 20 Iunie 2016
Legea - initiala sau de modificare a unui alt act normativ - se promulga de catre Presedintele tarii si apoi se publica in Monitorul Oficial.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Pe site-ul Camerei Deputatilor se poate urmari procesul legislativ. Stiti cumva unde si cum pot urmari lista legilor aflate la promulgare la Presedintie? eu n-am gasit . Daca aveti cumva un link sa-l puneti aici...
Urmarirea procesului legislativ la Camera Deputatilor
[ link extern ]

Veeti gasi legile promulgate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ... de curand a fost aprobata o noua lista de localitati ... zakazaka zakazaka buna seara ... de curand a fost aprobata o noua lista de localitati pentru a beneficia de reducerea cu 2 ani a varstei de pensionare ...orasele cu poluare ..pe ... (vezi toată discuția)
Punct pensie 40% respectiv 45% herling herling In Senat s-a aprobat de la 1,01.2017 punctul de la 40% din salariul mediu. .Cand se afla pe ordinea de zi la Camera.Deputati si ce nr.are proectul de ... (vezi toată discuția)
Legea cametei Teemo Teemo Am o dilema legata de legea cametei proaspat adoptata. Sunt (ne)fericitul partas al unui contract de imprumut dubios. Din cate am inteles a fost adoptata de ... (vezi toată discuția)