Tatăl meu a decedat anunt trecut in Noiembrie dar înaintea decesului a divorțat de soția lui(mama mea a decedat in urma cu 8 ani)cu care a fost căsătorit timp de 4 ani.El a lăsat un testament prin care i lasă partea lui celei de a doua soții.Întrebarea mea este dacă mai are doamna respectiva dreptul la partea lui dacă ei au fost divorțati înaintea decesul tatălui meu!!multumesc!!
Exista o diferență între dreptul soției supravietuitoare stabilit de lege și drepturile obținute prin testament.
Dacă tatăl dvs era divorțat de a doua soție, aceasta nu vine la moștenire în calitate de soție supravietuitoare.
Totuși, dacă tatăl dvs a făcut un testament în favoarea ei, nu contează dacă erau căsătoriți sau nu, ea va moșteni conform acestui testament.
Mostenitori
julesa
Buna ziua,
Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii).
As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți
Adi. M. P.
Bună ziua.
Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)