avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Tatalui meu i-a ramas casa mostenire de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Tatalui meu i-a ramas casa mostenire de la parinti ...

Buna ziua. Tatalui meu i-a ramas casa moatenire de la parinti cu clauze de intretinere. Intre timp tata s-a îmbolnăvit si e destul de grav, si exista posibilitatea sa decedeze inaintea parintilor.
Ce se intampla in acest caz? Se anuleaza documentele sau ramane clauza de intretinere a bunicilor succesorilor, noi cei 3 copii?
As vrea sa stim cum trebuie sa ne organizam, daca trebuie sa facem anumite demersuri in acest sens. Multumesc
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 12:44, 10 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În mod normal clauza de intretinere este strict legata de persoana cu care s-a făcut contractul, dar pot exista și excepții, motiv pentru care trebuie sa vedeți exact ce scrie în contractul dintre tatăl dvs și bunici - dacă obligația de întreținere încetează la decesul tatălui dvs anterior bunicilor sau se transfera către copii (nepoți). Dacă potrivit contractului încheiat nu se transfera și va doriți acest lucru, se poate face un act adițional cat timp și tatăl dvs și bunicii sunt în viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moartea întreținătorului - contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere Alice Vanatoru Alice Vanatoru Bună ziua! Am o nelămurire legată de următoarea speță: 2 soți care au 3 copii, au vândut prin contract de vânzare-cumpărare cu clauză de ... (vezi toată discuția)
Succesiune - de unde sa incep? Langa Geta Langa Geta Va rog sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat la 1 nov 2009. La o verificare a actelor care s-au aflat in posesia sa am ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare sau donatie/ mocutzy27 mocutzy27 buna ziua! parintii mei detin un \"contract de intretinere a bunicului meu\".dupa decesul acestuia ei devin proprietari pe tot ce detine acesta.intrebare... ... (vezi toată discuția)