avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daca am o camera video care \"bate\" pe locul unde imi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daca am o camera video care "bate" pe locul unde imi tin masina ...

Daca am o camera video care "bate" pe locul unde imi tin masina parcata (spatiu public de altfel) incalc vreo norma juridica?
Am vreun risc de reclamatie fondata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ricadinas , utilizator 14:34, 15 Mai 2025
Camerele video care sunt îndreptate către spațiul public trebuie instalate și operate de firme autorizate. Contrar sunteți pasibil de reclamații conform GDPR, chiar dacă nu înregistrează.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca se întâmplă ceva in zona unde parcați mașina (conflicte majore, spargeri și furturi auto, etc.), la sosirea echipajului de politie prima întrebare este daca sunt amplasate camere video in mediul respectiv... Verificat! Deci...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In general, folosirea in scop personal a unui sistem de supraveghere video este permisa doar in ideea ca este supravegheata doar proprietatea individuala a persoanei respective. Daca este spatiu public, problema se complica, camerele pot exista, dar zona trebuie marcata cu panouri de informare. Asa fac persoanele juridice ce amplaseaza camere ce "bat"pe spatiul public. Politia intreaba doar in ideea unei folosiri legale.
Dechideti:
[ link extern ]
Ghidul pentru asociatii de proprietari nu se aplica, e o persoana fizice ce doreste instalarea unui sistem de supraveghere video.

Alte discuții în legătură

Parchez autoturism proprietate in domeniu public (strada aferenta ... sandidu sandidu Parchez aututurism proprietate in domeniu public ( strada aferenta apartamentului ) . Intentionez sa montez o minicamera video in balconul meu pentru a vedea ... (vezi toată discuția)
Bună seara!locuiesc intr-o curte comuna în sinaia terenul fiind ... radu2063 radu2063 Bună seara!Locuiesc intr-o curte comuna în Sinaia terenul fiind în indiviziune. Doi vecini si-au instalat camere de supraveghere prin toată curtea.Nu ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere pe fiecare etaj al scarii bananeOMG bananeOMG Buna ziua! Care sunt conditiile in care o asociatie de proprietari poate monta pe fiecare etaj camere de supravechere? Filmarile aferente pot fi folosite ca ... (vezi toată discuția)