avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... impozit asupra pensiei, desi am certificat de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

impozit asupra pensiei, desi am certificat de handicap

buna seara! o intrebare am la dvs, este pt a doua luna la rand ca mi se opreste impozit pe pensie, asta desi casa de pensii are certificatul de handicap depus de mine si fizic prin 2016 dar si online prin email si cu toate astea continua sa incalce legea, in mod incredibil !! ce pot face? mi se plateste inapoi impozitul oprit ilegal in aceste 2 luni? cu multumiri
Cel mai recent răspuns: iasi75 , utilizator 07:30, 12 Mai 2025
Depuneti o solicitare in care le mentionati ca potrivit art.60 alin.1 lit.c C.fisc. sunteti scutit de la plata impozitului pe venit pe veniturile realizate din pensii si sa va restitite banii primiti ca impozit , iar in caz de neconformare va veti adresa instantei de judecata.
Va multumesc frumos pt raspuns !!

Cornel Vasile a scris:

Depuneti o solicitare in care le mentionati ca potrivit art.60 alin.1 lit.c C.fisc. sunteti scutit de la plata impozitului pe venit pe veniturile realizate din pensii si sa va restitite banii primiti ca impozit , iar in caz de neconformare va veti adresa instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele cu grad de handicap mediu sunt scutite de impozit pe salariu? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Angajatii cu grad de handicap mediu sau usor beneficiaza de scutirea impozitului pe salariu sau doar gradele accentuat sau grav? (vezi toată discuția)
Bună ziua! eu am handicap și lucrez în compania dedeman,mie ... naomi.18 naomi.18 Bună ziua! Eu am handicap și lucrez în compania Dedeman,mie mi a expirat gradul dar am avut o perioadă de revizuire pentru el,am fost în timp să l ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma unor investigatii am fost diagnosticata cu ... GeorgianaG29 GeorgianaG29 Buna ziua! In urma unor investigatii am fost diagnosticata cu o boala autoimuna, care, din cate am inteles, este considerata handicap (cu diferite grade - ... (vezi toată discuția)