Tatăl meu dorește să deschidă succesiunea după părinții lui, care au decedat, precum și după fratele său (de asemenea decedat). Problema este că văduva fratelui său refuză să colaboreze în orice fel. Aceasta locuiește singură, fără niciun drept legal stabilit, în casa părintească (proprietatea asupra căreia nu a fost încă stabilită prin succesiune). În plus, a sechestrat toate documentele necesare pentru deschiderea succesiunii: acte de proprietate, certificate de naștere și deces etc.
Tatăl meu locuiește în București și nu are acces la acele acte.
Întrebările noastre sunt:
1. Se poate deschide succesiunea în lipsa acestei persoane, dacă refuză să se prezinte la notar?
2. Există posibilitatea ca succesiunea să fie realizată în instanță? Dacă da, care sunt pașii?
3. Ce putem face în lipsa actelor originale sechestrate de această persoană? Le putem obține din alte surse oficiale?
4. Refuzul ei de a participa la succesiune poate fi interpretat ca o renunțare tacită la moștenire?
5. Este necesar să o acționăm în judecată pentru a continua procedura de succesiune și pentru a evacua casa în care locuiește ilegal?
Drept locuinta temporara
adry.
Cat timp are dreptul sotia fratelui meu decedat, sa mai locuiasca in casa tatalui meu,? Mentionez ca unic proprietar in urma unui act de mostenitor, este tatal ... (vezi toată discuția)