Bună seara.
Muncesc la o companie unde în cursul unei luni ,muncesc 2 weekenduri și 2 sunt liber.
Pe data de 10 si 11 Mai, adică Sâmbăta și Duminica am avut febra și nu am putut onora prezenta la munca.
Fiind weekend ,medicul meu de familie nu muncea, asaca Luni 12 ,când eram liber, am fost sa îmi scot concediu medical dar medicul mi-a dat doar pentru ziua de Duminica 11 Mai susținând ca retroactiv nu poate elibera mai mult de 24 h un certificat de CM,deci nu poate include și Sâmbăta 10 Mai. Acuma întrebarea mea este: E normal? Ce vina am eu sau de ce trebuie sa apar acuma la locul de munca cu o zi lipsa nemotivata când nu a fost asa? Sau ce vina am eu ca medicul nu muncea Sâmbăta? Și dacă se poate face ceva. Mulțumesc.
Nu scrie nicaieri ca medicul este obligat sa lucreze sambata .... iar munca dvs incalca prevederile Codului Muncii: adica, un salariat trebuie sa beneficieze de cel putin 8 zile de repaus saptamanl in cursul unei luni.
Norme de aplicare a OUG 158/2005
Art. 9
(1) Certificatele de concediu medical se completează și se eliberează la data la care se acordă consultația medicală, stabilindu-se numărul necesar de zile de concediu medical.
(2) În situația imposibilității prezentării asiguratului la medic se pot acorda certificate de concediu medical cu retroactivitate de 24 de ore numai în cazul certificatelor de concediu medical „inițial“.
...
Codul muncii
ana_strengaritza
am o situatie si as vrea sa stiu care este adevarul. sapt trecuta am fost in concediu de odihna si trebuia sa incep sambata munca(lucrez intr-o societate unde ... (vezi toată discuția)