avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie cu salariu, la Stat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie cu salariu, la Stat

Femeie,57 ani(n.1953),salariata,stagiu cotizare 33 ani din care cca.18 grupa 2,
pensie estimata- mai mica decat salariul mediu.
As dori,va rog, sa stiu 1.daca pot beneficia de iesirea imediata la pensie la limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare (deci fara penalizari) in simultan cu continuarea activitatii in acelasi loc de munca,la Stat(cu acordul partilor.) 2.cum se concretizeaza aceasta, se intrerupe activitatea, apoi reangajare, examen?...hmm...3.Va rog sa apreciati daca varianta de la punctul 1 are sanse suficiente sa ramana valabila si dupa aplicarea noii Legi a Pensiilor.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:30, 12 Martie 2010
Amandoua variantele sunt legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? maryya02 maryya02 sunt nascut pe 15 ian. 1953 cu o vechime de 39 ani de munca dintre care 21 ani si 6 luni lucrati in grupa a doua'. as dori sa stiu cand pot iesi la pensie. va ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata? Doina Elena Doina Elena Nascut in data de 31.08.1951 - barbat vechime totala in munca 39 ani si 6 luni din care: - 2 ani 11 luni 14 zile in grupa a II-a - 85% - 19 ani 3 luni 16 ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? petea petea Sunt nascut pe 23-01-1953 Am 36 ani vechime in munca, din care 31 ani si 8 luni, in grupa a II a de munca. Cand pot iesi la pensie? Cu cat se reduce exact ... (vezi toată discuția)