avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua!Vreau să cumpăr un teren unde aștept să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua!Vreau să cumpăr un teren unde aștept să se facă ...

Bună ziua!Vreau să cumpăr un teren unde aștept să se facă succesiunea ca proprietarii să mi-l poata vinde.Mi se cere să dau un acont de 10% (bani pe care ei îi folosesc să facă succesiunea) sub o promisiune de vânzare-cumpărare sub anonimat însă nu la notar ci între mine - vânzătorii și agentul imobiliar (cică așa se blochează Cartea Funciară și doar mie o să poată să mi-l vândă). Este o informație adevărată?Pot pierde acest acont de 10%? E de preferabil să fac actele de promisiune la notar?(mi s-a spus ca dacă fac la notar pot pierde terenul, ei ii pot vinde altcuiva)
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Anaid123 , utilizator 14:23, 20 Mai 2025
Nu știu cum să procedez pt ca îmi doresc să cumpăr acel teren …
in aceasta situatie, va puteti baza doar pe buna credinta a vanzatorilor.
daca acestia nu vor executa antecontractul si nu vor plati avansul + penalitatea, va trebui sa va judecati pentru a va recupera suma, fiindca un contract sub semnatura privata nu este titlu executoriu.
O idee ar fi sa faceti acel act sub semnatura privata ,prin care sa se angajeze ca va vor vinde dvs. , iar dvs. ca veti cumpara , iar in paralel - un contract notarial de imprumut , cu ipoteca pe casa unuia dintre ei . Va va costa ceva in plus , dar nu cred ca va risca vreunul sa-si piarda casa . Asta , desigur , daca accepta . Nu stiu cat de fezabil ar fi , eu nu sunt jurist .
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2025
CHKa, utilizator
Vă mulțumesc amândurora pt răspunsuri. Mi-ați fost de foarte mare ajutor !
Nu stiu de ce imi miroase a Nordis. Dvs vreti sa cumparati o promisiune. Faceti actele la notar asistata de avocat. Daca nu au bani de succesiune pot face credit doar cu buletinul. Succes!
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2025
ibn, utilizator

Alte discuții în legătură

Antecontract cumparare imobil iliegeorge85 iliegeorge85 Buna ziua! Doresc sa cumpar un imobil prin mama mea, eu muncind in afara tarii. I-am facut o procura sa-l cumpere in numele meu printr-o agentie. Au semnat ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare laurenti001 laurenti001 Buna ziua, Un unchi doreste sa imi vanda un teren intravilan, insa nu a facut succesiunea de la tatal sau. Cum eu nu locuiesc in Romania, exista ... (vezi toată discuția)
Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)