Bună ziua!Vreau să cumpăr un teren unde aștept să se facă succesiunea ca proprietarii să mi-l poata vinde.Mi se cere să dau un acont de 10% (bani pe care ei îi folosesc să facă succesiunea) sub o promisiune de vânzare-cumpărare sub anonimat însă nu la notar ci între mine - vânzătorii și agentul imobiliar (cică așa se blochează Cartea Funciară și doar mie o să poată să mi-l vândă). Este o informație adevărată?Pot pierde acest acont de 10%? E de preferabil să fac actele de promisiune la notar?(mi s-a spus ca dacă fac la notar pot pierde terenul, ei ii pot vinde altcuiva)
Va multumesc !
in aceasta situatie, va puteti baza doar pe buna credinta a vanzatorilor.
daca acestia nu vor executa antecontractul si nu vor plati avansul + penalitatea, va trebui sa va judecati pentru a va recupera suma, fiindca un contract sub semnatura privata nu este titlu executoriu.
O idee ar fi sa faceti acel act sub semnatura privata ,prin care sa se angajeze ca va vor vinde dvs. , iar dvs. ca veti cumpara , iar in paralel - un contract notarial de imprumut , cu ipoteca pe casa unuia dintre ei . Va va costa ceva in plus , dar nu cred ca va risca vreunul sa-si piarda casa . Asta , desigur , daca accepta . Nu stiu cat de fezabil ar fi , eu nu sunt jurist .
Nu stiu de ce imi miroase a Nordis. Dvs vreti sa cumparati o promisiune. Faceti actele la notar asistata de avocat. Daca nu au bani de succesiune pot face credit doar cu buletinul. Succes!