avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... As dori sa stiu către care instituții trebuie să ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

As dori sa stiu către care instituții trebuie să mă îndrept ...

As dori sa stiu către care instituții trebuie să mă îndrept cu o plângere daca in blocul unde locuiesc , la et.2, deasupra mea o profesoară face meditatii de foarte multi ani si deranjează liniștea de pe scara in sensul ca suna interfonul, se aud pe scări tinerii;este un trafic infernal, circa 20 ,25 De copii pe zi; de asemenea am schimbat interfonul de 2 ori in plus fata de cealaltă scara , ne strica zugrăveala, ne ocupă parcarea
În concluzie, fiind un bloc de locuit , ar trebui să respecte liniștea și în plus nu înțeleg de ce trebuie să suport eu costurile cu zugravitul, interfonul si parcarea În condițiile în care ea( profesoara) încasează sute de milioane in fiecare lună.
Mulțumesc

2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu aș discuta mai întâi cu organele Asociației. Dacă se produc pagube și ele pot fi dovedite, meditatorul ar trebui să le suporte. Cât despre parcare, depinde de reglementările locale. Dacă nu veți fi mulțumit, convocați Adunarea generală. Sunteți singurul deranjat?
Nu stiu exact; au mai comentat si altii, dar eu locuiesc la etajul 1 Și sunt cea mai deranjata; in plus profesoară in cauza susține că a a luat acceptul celorlalți vecini in scris; eu fiind Președintele Asociației am cerut tabelul cu semnături administrstorului si nu îl are;
În cazul asta ce ar trebui să fac?
Mulțumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2025
Manuela Rășină, administrator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca exista o firma de meditatii inregistrata la adresa profesoarei, e clar ca a existat un acord scris; el se depune la Registrul Comertului.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cite stiu apartamentul de bloc are destinatia locuinta. Cum nu am auzit de vreun profesor sa elibereze bon fiscal in urma industriei meditatiilor, daca vreti sa faceti dreptate cu orice pret puteti depune o sesizare la ANAF. Dar in cazul asta riscati sa va certati cu vecina respectiva. Dumneavoastra alegeti. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , primul pas este sa discutati cu ea .Orice forma de srl , pfa samd se poate infiinta la adresa de domiciliu cu activitate la sediu sau la terti . Despre stricaciuni trebuie dovedit prin probe scrise sau video cine este vinovat , sunt cazuri cand alti fac stricaciunile si este ales un vinovat tinta . Legea nr. 61/1991, cunoscută și sub numele de legea liniștii, stabilește un program de liniște pentru a evita tulburarea locuitorilor prin zgomote, în perioadele 22:00 - 8:00 și 13:00 - 14:00. Acesta se aplică indiferent de zi, inclusiv sâmbătă și duminică. Pentru veniturile obtinute raspunde personal , declara si plateste impozite si taxe ,nu trebuie sa raporteze la vecini . Parcarea este domeniu public sub administrarea directiei de mobilitate urbana dupa caz . Daca sunteti si presedintele asociatiei si aveti la dispozitie pargiile legale de ce nu le folositi sa va rezolvati problema la fata locului .Exista curs de pregatire /perfectionare la FAPR pentru functia presedinte de bloc , chiar le recomand , va sunt de folos si nu fac rau sa le urmati .

Alte discuții în legătură

Taxe asociatie de proprietari. hdanny hdanny Locuiesc la bloc, unde exista o asociatie de proprietari. La aceasta asociatie se plateste doar curentul pe scara, liftul si curatenia. Celelalte utlitati sunt ... (vezi toată discuția)
Se poate angaja un presedinte al asociatiei din afara blocului? shaftroo shaftroo Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari si 6 apartamente pe scara. Locuite sunt doar 10 apartamente in total. Restul sunt ramase cu mostenitori de negasit. ... (vezi toată discuția)
Buna seara. avem la bloc urmatoarea situatie . s-a schimbat la ... caradis caradis Buna seara. Avem la bloc urmatoarea situatie . S-a schimbat la o scara o coloana de apa calda si rece pe un tronson. Administratorul a repartizat cheltuiala ... (vezi toată discuția)