avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE URMAS
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE URMAS

Buna ziua,numele meu este Pop Adriana si as avea o intrebare:
Sotul meu a fost nascut in anul 1961 luna mai, a decedat la varsta de 50 ani in anul 2011 si a a lucrat peste 30 de ani de munca .Am fost casatoriti 28 de ani si nu am avut copii
Intrebare: am dreptul la pensie de urmas si sa pot face cumul cu pensia mea ?
Posed si cartea lui de munca
Multumesc si astept raspuns
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2025
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: muntean adriana , utilizator 10:48, 19 Mai 2025
Aveti dreptul la pensie de urmas , care va fi jumatate din pensia care s-ar fi cuvenit sotului , dar veti avea de ales intre pensia dvs. si cea de urmas . Nu se pot cumula . Puteti depune la Casa de Pensii o cerere in acest sens ( cu documentele pe care le aveti ) , si specificati ca optati pentru cea mai avantajoasa ( pensia proprie , sau cea de urmas ) .
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas mediterana mediterana va salut! as dori sa stiu daca in urma decesului sotului, pensionar de vreo 20 de ani deja, sotia poate primi pensie de urmas, ea fiind tot pensionara. Au ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sotie supravietuitoare iosifk iosifk Buna ziua, Tatal meu a murit anul trecut in noiembrie, era pensionar (58 ani) de circa 7 ani, mama mea nu a mai lucrat din anul 1992, au fost casatoriti de ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas functionari publici Radu Doina Radu Doina Buna, sunt functionara publica la primarie. Data nasterii : 27.08.1953. Am 3 copii si 36 de ani de cotizatie.Sotul meu,nascut la 23.11.1952, cu 36 ani de ... (vezi toată discuția)