avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Ajutor va rog! Am deschis succesiune in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Ajutor va rog! Am deschis succesiune in instanta dupa ...

Buna ziua. Ajutor va rog! Am deschis succesiune in instanta dupa mama decedata acum 10 luni .Eu sunt reclamanta, iar parate sunt o nepoata ( fiica surorii mele decedate) si o fosta cumnata ( sotie a fratelui meu decedat si el). Nepoata nu a venit si nici nu raspunde la telefon, iar fosta cumnata ...nu ne-am cunoscut niciodata, nu a cunoscut-o nici mama in timpul vietii si in afara de nume si locul nasterii nu stiu absolut nimic despre ea.La prima infatisare m-am prezentat doar eu iar d-na presedinta a amanat cauza spunandu-mi sa aduc certificatele de nastere ale paratelor....fara sa spuna ca eu NU le pot obtine si ca trebuie o ,,abilitare,, din partea instantei. Au trecut 5 zile de la acea prima infatisare, eu , acum , mai pot cere acea abilitare pt a putea obtine duplicate certificate nastere ale paratelor? Mentionez ca nepoata s-a nascut in localitatea unde locuiesc eu, iar fosta cumnata in cu totul alt judet. Daca eu nu obtin acele certificate nastere iar in urma demersului instantei fosta cumnata nu vine sau nu este gasita , succesiunea ( am cerut partaj , iesire din indiviziune) se va finaliza ? Sau se va suspenda ( anula)? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 09:41, 20 Mai 2025
Trebuie să faceți demersuri la evidența persoanei pentru a afla date despre înregistrarea nașterii acelor persoane și depuneți dovezile demersurilor la instanță. Dacă nu puteți obține actele cerute, instanța va putea la cerere să emită adrese în vederea obținerii actelor în cauză.
Multumesc f mult d-le avocat! Cu respect. Am facut ceva demersuri la evidenta populatiei, de acolo mi s-a spus ca sub nici o forma nu pot obtine eu duplicate certificate de nastere. Deci trebuie sa astept pana la urmatoarea infatisare 9 care este peste 2 luni) pt ca instanta sa emita adresele respective, sau pot cere acest lucru chiar si acum?
Solicitati la starea civila sa trimita instantei extras de uz oficial de pe actele de naștere ale pârâtelor, atașați la cerere și încheierea de ședință sau un certificat de grefa.
Certificatele nu le pot obține decât titularii, a fost greșită solicitarea instanței.
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2025
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune Anaire Anaire Mama mea a decedat si as vrea sa deschid o taxa de succesiune . problema este ca sora mea si-a insusit toate actele mamei ( titlu de proprietate , certificat ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune maria dinca maria dinca Buna ziua. Sa va relatez pe scurt situatia pentru a intelege mai bine problema care o avem. Suntem 4 frati(toti de aceeasi mama,2 cu tati diferiti si 2 cu ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)