Ok, multumesc pentru timpul acordat sa imi explicati situatia,
Momentan astept avocatul sa primeasca toate actele intocmite la notar.
O sa va transmit exact ce raspuns o sa primesc.
Ideea este ca bunicul meu este frate cu matusa deci ar avea drepturi egale la acea mostenire.
Art. 964
(4) Între rudele din aceeaşi clasă şi de acelaşi grad, moştenirea se împarte în mod egal, dacă legea nu prevede altfel.
Intradevar din ce inteleg in baza acelui paragraf 3, eu nu mai aveam dreptul daca bunicul traia sau tatal traia, dar datorita "drept de reprezentare" eu as avea partea lor,.
(3) Înăuntrul fiecărei clase, rudele de gradul cel mai apropiat cu defunctul înlătură de la moştenire rudele de grad mai îndepărtat, cu excepţia cazurilor pentru care legea dispune altfel.
SI prin mecanismul juridic numit "drept de reprezentare", reglementat de Codul Civil român as avea dreptul
Articolul 965
Noţiunea
Prin reprezentare succesorală, un moştenitor legal de un grad mai îndepărtat, numit reprezentant, urcă, în virtutea legii, în drepturile ascendentului său, numit reprezentat, pentru a culege partea din moştenire ce i s-ar fi cuvenit acestuia dacă nu ar fi fost nedemn faţă de defunct sau decedat la data deschiderii moştenirii.
[ link extern ]