avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Am fost concediată abuziv și am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Am fost concediată abuziv și am contestat decizia ...

Bună ziua,
Am fost concediată abuziv și am contestat decizia în instanță, însă încă nu s-a stabilit un termen de judecată. Ieri am primit o comunicare din partea fostului angajator prin care se anunță anularea deciziei de concediere și se solicită reîntoarcerea mea la locul de muncă.
Întrebarea mea este: pot refuza momentan reîncadrarea până la soluționarea procesului, fără a pierde drepturile solicitate în instanță (despăgubiri salariale, daune morale, reîncadrare etc.)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 22 Mai 2025
Cum sa cereti ( prin instanta ) reanincadrarea si , in acelasi timp , sa o refuzati ??? Probabil - dar eu nu sunt jurist - despagubirile salariale ati putea primi maxim de la data concedierii si pana la data la care vi s-a propus reincadrarea . Pare ca , o parte din actiunea dvs. , ramane fara obiect .
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2025
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În interpretarea art. 55 lit. c) și art. 77 din Codul muncii, decizia de concediere poate fi revocată până la data comunicării acesteia către salariat, actul de revocare fiind supus exigențelor de comunicare corespunzătoare actului pe care îl revocă (decizia de concediere).

Efectele practice ale deciziei sunt ample, inclusiv în plan procedural. Părțile pot utiliza instituția nulității convenționale. „Revocarea” deciziei de concediere, după contestarea acesteia de către salariat, nu mai este posibilă, rămânând angajatorului calea recunoașterii exprese a pretențiilor reclamantului în acord cu art. 436 Cod procedură civilă.

Mulțumesc frumos pentru răspuns. În consecință, voi aștepta hotărârea instanței. Nu poți reveni, după 45 de zile de la concediere, cu o decizie prin care anulezi decizia de concediere. Întreb: în baza cărei prevederi reactivezi contractul de muncă în Revisal?
Cornel Vasile a scris:

În interpretarea art. 55 lit. c) și art. 77 din Codul muncii, decizia de concediere poate fi revocată până la data comunicării acesteia către salariat, actul de revocare fiind supus exigențelor de comunicare corespunzătoare actului pe care îl revocă (decizia de concediere).

Efectele practice ale deciziei sunt ample, inclusiv în plan procedural. Părțile pot utiliza instituția nulității convenționale. „Revocarea” deciziei de concediere, după contestarea acesteia de către salariat, nu mai este posibilă, rămânând angajatorului calea recunoașterii exprese a pretențiilor reclamantului în acord cu art. 436 Cod procedură civilă.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza deciziei instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie încetare cim disciplinar am o situatie mai complicată ... nicoleta_elena nicoleta_elena decizie încetare CIM disciplinar Am o situatie mai complicată cred Angajatorul a decis să îmi înceteze CIM disciplinar art.65 alin1 in luna decembrie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am fost concediata începând cu data de 15.12.2020 ... oricalc1967 oricalc1967 Bună ziua. Am fost concediata începând cu data de 15.12.2020 în baza art. 65, alin 1 din codul muncii, fără preavizul legal consemnat în CIM la 60 zile ... (vezi toată discuția)
Revocarea unei concedieri implica un nou contract de munca? tusu tusu Buna seara, se da urmatoarea situatie: angajat concediat disciplinar. dupa cateva zile, angajatorul emite o revocare a deciziei de concediere, dandu-si ... (vezi toată discuția)