avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE NEDEZBATUTA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE NEDEZBATUTA

IN URMA CU 5 ANI BUNICA MEA DECEDA FARA A LASA TESTAMENT, CASA LA TARA SI 1 HA PAMANT CARE REPREZINTA MOSTENIREA NU AU FOST DEZBATUTE. MOSTENTORI LEGALI SUNT TATAL MEU SI CEI 2 FRATI AI LUI.
IN ACEST MOMENT TATAL MEU LOCUIESTE IN ACEA CASA SI SE FOLOSESTE DE ACEL PAMANT PLATIND TOATE IMPOZITELE AFERENTE SI TOATE FACTURILE IN NUMELE LUI.
CEI 2 FRATI VOR SA II CEDEZE SAU VANDA SIMBOLIC PARTILE CE LE REVIN LEGAL. AS VREA SA STIU CUM AR TREBUI PROCEDAT PENTRU A SE INTRA IN LEGALITATE.
VOIAM SA STIU DACA ODATA CU TRECEREA TIMPULUI PROPRIETATEA II VA REVENI IN MOD LEGAL TATALUI MEU AVAND IN VEDERE CA PLATESTE TOATE IMPOZITELE SI INTRETINE CASA IAR CEI 2 FRATI NU SUNT INTERESATI DE PARTILE LOR.

AS FI INTERESAT DE VARIANTA CEA MAI ECONOMICA CHIAR DACA PRESUPUNE TRCEREA UNUI INTERVAL MAI MARE DE TIMP.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 12:29, 13 Februarie 2010
Sa mearga la notar sau la judecatorie.
Fratii daca nu au pretentii e simpla treaba.
Nu va costa mult, mai ales ca nu va trebuie avocat care sa fie prezent la judecata.

avocat Claudiu Lascoschi
buna ziua!
varianta cea mai economica este sa se faca dezbaterea succesiunii si partajul pe cale de instanta judecatoreasca.
daca partile se inteleg, si din ce spuneti dvs se inteleg, se va depune la I termen de judecata o tranzactie, instanta va lua act de ea si va pronunta hotararea.
este indicat sa procedati de acesata maniera, intrucat o sa va recuperati si cunatumul taxei de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa parintii decedati moisavasile moisavasile Suntem 3 frati si o sora. Parintii sunt decedati. Sora si unul dintre frati imi cedeaza mie partea lor. Ce fac cu celalalt frate care nu vrea sa cedezi la ... (vezi toată discuția)
Mostenire pvb pvb Buna ziua . Va deranjez cu o intrebare legata de o problema juridica si fiscala . Tatal meu impreuna cu fratele sau au mostenit ,si au act de proprietate , ... (vezi toată discuția)
Impozit de teren - neplatit de 10 ani : penalitati? termen prescriere ? carmenbucur carmenbucur Va prezint urmatorul caz: fratii mamei mele(intre timp decedata, deci o reprezint eu si fratele meu) vor sa dezbatem succesiunea dupa bunici, este vorba de o ... (vezi toată discuția)