avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O publicație locală a publicat intr-un articol un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O publicație locală a publicat intr-un articol un screen reprezentând o conversație ...

Bună ziua, Am următoarea speță:O publicație locală a publicat intr un articol un screen reprezentând o conversație purtată de mine cu o altă persoană în contul meu de Facebook, dezvăluind și care este numele meu adevărat pe care-l înlocuisem cu un nume de avatar. Toate acestea s au întâmplat fără voia mea și în scopul de a atrage asupra mea oprobriul public pentru ca susțineam un anume candidat la prezidentie.
Vă rog să mi spuneți cum să procedez în această situație și dacă există vreo lege la care pot apela în această speță.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 00:35, 28 Mai 2025
Avind in vedere ca la aceasta data presedintele ales este in functie, orice zgomot aditional este desuet. Sa stiti ca intr-o localitate pot fi mai multi de Ion Popescu. Asadar, cel mai bine ar fi sa va stergeti contul si apoi sa va faceti altul diferit de primul. Daca vreti dreptate si aveti energia si banii aferenti puteti consulta un avocat pentru actionarea in judecata a publicatiei. Oricum, toate ecourile campaniei prezidentiale se vor stinge incet, incet. Viata va reintra in obisnuit, concedii, etc. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți intenta un proces bazat pe răspundere civilă delictuală și să cereți daune și publicarea unei dezmințiri (dacă e cazul). Discutați cu un avocat, cazurile implicând presa nu sunt simple, având în vedere libertatea presei garantată de Constituție.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2025
Alexandru Surcel, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defaimare societate comerciala pe o retea de socializare EvaCsabi EvaCsabi Detinem un complex despre care o clienta nemultumita a trimis spre publicare un articol defaimator, incitator si revoltator dar si mincinos , la o pagina ... (vezi toată discuția)
Tanto, iti strica 80.000 de lei? Ares-3 Ares-3 E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat ... (vezi toată discuția)
Micul dictionar juridico-diabolic Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Motto: Omnis definitio periculosa est! (sper ca nu si pentru cel care o face!) Daca domnul Bierce ar mai fi trait ... Eeeeeeh ... si nici eu nu ma simt prea ... (vezi toată discuția)