avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Socrul meu a decedat! Are doi copii iar casa în care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Socrul meu a decedat! Are doi copii iar casa în care stam este ...

Socrul meu a decedat! Are doi copiii iar Casa în care stam este a tatălui socrului meu ! Soacra mea zice ca și ea are drept la casa și copiii! Eu știam ca doar copiii au drept la casa , iar soacra nu are,deoarece socrul meu a murit înaintea tatălui lui!! Ma puteți lamuri!
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 10:36, 27 Mai 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă socrul a murit înaintea tatălui lui, la moștenire vin doar copiii socrului.
Soacra nu are niciun drept, fiind noră.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Știți bine ceea ce știți.

Viii îi moștenesc pe cei morți...
Or, socrul dvs. nu mai era viu in clipa decesului tatălui lui.
Și atunci, la moștenirea bunicului (tatăl socrului) vin copiii copilului mort (nepoții de fiu predecedat) pentru a culege partea de moștenire ce s-ar fi cuvenit tatălui lor, dacă ar mai fi trăit.
Aceasta este reprezentarea succesorală. Dar nu se aplică și in privința nurorii.
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2025
romascanu, moderator
Bună ziua,

Reprezentarea succesorală nu se aplică soției supraviețuitoare, în speță soacra dumneavoastră. Doar copiii socrului vor putea moșteni de la bunic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - cine ce drepturi are? adi78ro adi78ro Ion e căsătorit cu Maria. Împreună fac doi copii: Ionel şi Măriuca. Toţi patru locuiesc în casa părinţilor (decedaţi) lui Ion. Măriuca se ... (vezi toată discuția)
Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)
Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata ! Doresc sa va adresez,cu ingaduinta dumneavoastra,doua intrebari: 1. O familie cu doi copii .Sotul decedeaza.El este ... (vezi toată discuția)