avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Visa Sua Turist-dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Visa Sua Turist-dosar

Bună ziua,
Aș dori să știu ce se întâmplă în cazul în care vreau să aplic pentru viză SUA (turistică), iar în trecut am avut o situație penală. Nu am fost condamnat, nu am fost în instanță și în cazierul meu nu apare nimic.

Cum se procedează dacă a existat un dosar penal care s-a încheiat cu clasare sau cu renunțare la urmărirea penală? Trebuie declarat în formularul DS-160? Afectează obținerea vizei?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:26, 27 Mai 2025
Buna ziua

Pe formular intrebarea este daca ati fost arestat sau condamnat
Condamnat am inteles ca nu ati fost. Arestat (chiar si preventiv) ati fost? Daca da, scrieti asta in formular. Veti avea ocazia sa explicati situatia la interviu. Obligatoriu sa aduceti si dovezi in sprijinul celor afirmate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi viza usa? (dosar penal) MariusDecebal MariusDecebal Am dosar penal si sunt curios daca am sanse sa primesc viza de turist in america. Eu deja avand cazarea asigurata mai putin biletul de avion. Daca puteti sa ... (vezi toată discuția)
Viza sua. Biker Biker Salut, sunt student si as vrea sa plec in SUA prin work and travel. Acum aproximativ o lună am savarsit un accident rutier cu victima nu am fost dat in ... (vezi toată discuția)
Viza sua angajat angajat Prietenul meu este american de origine si a venit in Romania pentru un timp. Daca ne casatorim aici si apoi dorim sa calatorim in SUA sa ne vizitam familia, eu ... (vezi toată discuția)