avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cu ceva timp in urma (2 ani) am luat o masina veche, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cu ceva timp in urma (2 ani) am luat o masina veche, ...

Buna ziua. cu ceva timp in urma (2 ani) am luat o masina veche, care inca merge pe roti de la o cunostina si am tinut-o pe terenul meu. Intre timp nu mai pot sa o tin deoarece vreau sa fac altceva cu terenul, dar cel de la care am luat-o nu mai vrea sa vina sa o ia, l-am apelat de repetate ori in ultimele 4 luni si a tot zis că vine dar nu a facut nimic. Acum eu am dovada daca se poate numii asa, printr-o conversatie pe wapp ca imi da masina mie dar fara niciun act semnat. Eu vreau sa scap de ea, avand in vedere ca nu vrea sa o ia, daca o duc la dezmembrari sau platesc pe cineva sa o ia, pot sa existe consecinte ulterior?
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Nu puteti sa duceti masina la dezmembrari deoarece nu sunteti proprietarul.Nici sa platiti pe cineva sa o ia.In opinia mea puteti doar sa o scoateti in afara terenului dvs., pe domeniul public.
Nu am mentionat, masina este scoasa din circulație

Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2025
Manuela Rășină, administrator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Duceti-o pe domeniul public, cum vi s-a sugerat.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tot vreti sa o duceti cred ca mai bine ar fi in poarta proprietarului, caci e a lui. Succes!
Trebuie notificat proprietarul, nu o puteti lasa unde doriti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea autoturismului catalinmail072007 catalinmail072007 Daca nu circul cu autoturismul, acesta va fi radiat din circulatie, dupa o anumita perioada, in lipsa RCA-ului sau a ITP-ului ? Mentionez ca ambele imi expira ... (vezi toată discuția)
Radiere auto la cererea proprietarului si scutire de la impozit DumitruLila DumitruLila Buna ziua! Ce trebuie facut ca sa poti sa scoti o masina de la Administratia Financiara adica sa nu o mai ai in rol si sa nu mai platesti impozit? ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren sub apartament aldo1982 aldo1982 Buna seara la toata lumea...... in urma cu 15 ani fostul meu patron de origine straina a vrut sa cumpere un apartament intrun imobil deja construit in orasul ... (vezi toată discuția)