avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară

Bună seara! Caz: document încheiat la notar din care reiese 25% din venit ca fiind pensie alimentară. In urma neplății s-a instituit o poprire pe contul tatălui, dar din calculele executorului, bazate pe veniturile declarate la ANAF, ar intra și bonurile de masă. Este corect?
Cel mai recent răspuns: Sergiugabor , utilizator 08:56, 1 Noiembrie 2025
Bonurile de masă nu intră în calculul pensiei de întreținere.
Asa am zis și eu, ca bonurile de masa nu intra la calculul pensiei de întreținere dar eu am fost executat silit pentru ele.
In hotărârea mea scrie 25% din venitul net lunar și sa plătesc doar în bani, nu se accepta în natura pe motiv ca nu ne înțelegem noi părțile....

Dorin Voicilas a scris:

Bonurile de masă nu intră în calculul pensiei de întreținere.

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2025
Sergiugabor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu petre14 petre14 Buna ziua, Am o poprire pe salariu si vreau sa ma lamuriti daca e legala. Am un salariu net de 946 lei si 216 lei tichete de masa. In urma divortului am ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Edwinn Edwinn Buna, As vrea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii: am o hotarare judecatoreasca de majorare de pensie in care s-a stabilit un cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)