avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Am rămas fără casa deci nu mai am domiciliu. ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Am rămas fără casa deci nu mai am domiciliu. Buletinul ...

Bună ziua. Am rămas fără casa deci nu mai am domiciliu. Buletinul cu acea adresa a expirat și el. Dețin însă o poza în telefon cu buletinul vechi. Nimeni nu ma baga în seama,nici primăriile,nici altcineva. Vreau doar sa mi scot un buletin provizoriu ca să mi pot scoate și certificatul de nastere sa ma pot angaja și sa mi refac viata. Locuiesc mai kult pe străzi,nu mai pot,am 52 de ani. Va rog ajutați ma.
Cel mai recent răspuns: Laur0010 , utilizator 23:05, 1 Iunie 2025
Cartea de identitate provizorie se eliberează atunci când persoana fizică nu posedă toate documentele necesare eliberării cărții de identitate

Pentru cartea de identitate provizorie, termenul de valabilitate este de un an. Actele se depun la serviciul public comunitar de evidentă a persoanelor pe raza căruia solicitantul are domiciliul sau reședința.
Dânșii îmi tot spun ca trebuie sa completez o adresa în cerere pentru a fi verificat în teren. Am explicat ca practic eu nu mai am adresa. Ce anume sa completez?? Le am zis ca pot completa cu numele unei străzi oarecare unde eventual as putea fi găsit nu? Eu stau pe străzi și simt ca ma sting,împlinesc 52 de ani curând,nu mai pot rezista,va dau cuvântul. Nimeni nu ma baga în seama. Ma simt străin în propria țară. Va rog,cine ma poate ajuta,este un ultim strigat de ajutor.
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2025
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți fi gasit pentru verificarea în teren oriunde, chiar si pe strada, pe banca, in parc, in scara unui bloc. Este suficient sa declarați o adresa exacta, strada si numar, unde sa puteți fi verificat și sa lasati un număr de telefon pentru a fi contactat de poliție la momentul verificarii.
Exact asa știam și eu însă cei de la evidenta persoanelor sector 5 nu au acceptat ideea. Mi au spus sa trec obligatoriu fosta adresa,adică exact cea pe care nu o mai am,în ideea ca vor întreba vecinii dacă stau acolo. În fine,am depus atunci pozele și cererea,cred ca pe 8 mai. Nu știu dacă am dreptul la o adeverință ce tine locul pana mi se eliberează buletinul provizoriu. M ar ajuta sa ma pot angaja

georgiana.td a scris:

Puteți fi gasit pentru verificarea în teren oriunde, chiar si pe strada, pe banca, in parc, in scara unui bloc. Este suficient sa declarați o adresa exacta, strada si numar, unde sa puteți fi verificat și sa lasati un număr de telefon pentru a fi contactat de poliție la momentul verificarii.

Stiu. Dânșii se pare însă că nu știu. O ultima întrebare: se poate da adeverință pana iese buletinul ?

Laur0010 a scris:

Exact asa știam și eu însă cei de la evidenta persoanelor sector 5 nu au acceptat ideea. Mi au spus sa trec obligatoriu fosta adresa,adică exact cea pe care nu o mai am,în ideea ca vor întreba vecinii dacă stau acolo. În fine,am depus atunci pozele și cererea,cred ca pe 8 mai. Nu știu dacă am dreptul la o adeverință ce tine locul pana mi se eliberează buletinul provizoriu. M ar ajuta sa ma pot angaja

georgiana.td a scris:

Alte discuții în legătură

Divort de urgenta JosefC JosefC Buna.am si eu o mica problema. Parintii unui prieten foarte bun sunt despartiti,insa nu divortati.Mamei lui i-a expirat buletinul, si ca sa il schimbe trebuie ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate! djpadrecito djpadrecito Buna ziua ! Ma numesc Stefan Niculina, si am si eu o mare nelamurire!!! Sunt in partaj cu fostul sot, impartim apartamentul si alte bunuri comune! Mie mi ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate ramona1990 ramona1990 Bună ziua as vrea sa mă ajutați, mama mea locuiește la tara la tatăl meu acesta nu vrea sa o ia în spațiu, buletinul mamei a expirat de anu ... (vezi toată discuția)