avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt electrician intr-o companie, am fisa postului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt electrician intr-o companie, am fisa postului clar stabilita ...

Sunt electrician intr-o companie ,am fisa postului clar stabilita dar șeful de sector vrea sa ma pună sa fac altceva decât prevede fisa postului, mai exact sa lucrez pe o presa de făcut nămol în cadrul stației de epurare.Este legal ce face șeful de sector ?As putea sa-l chem în instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 22 Iunie 2025
Va mulțumesc asa voi face
Șeful meu direct mi-a înaintat doua referate către conducerea companiei ,în urma unei false sesizări făcute de un coleg,fără ca mie sa-mi fi adus la cunostiinta acest lucru,au fost înaintate pe ascuns.As dori sa știu dacă șeful direct a procedat legal .Nu a venit la punctul de lucru sa stea de vorba cu mine sa se informeze dacă acuzația este falsa sau reala..Are dreptul de a proceda de asa maniera? Este sceasta o forma de hartuire ,în urma amenințărilor adresate către mine precum ca ,citez "nu vei apuca pensia aici" .intenționez sa-l acționez în judecata
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2025
Dan 1965, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a procedat corect sesizand conducerea . ... probabil se va efectua o cercetare disciplinara , unde veti fi convocat în scris de către persoana desemnată, de către președintele comisiei sau de către consultantul extern, împuterniciți, precizându-se obiectul, data, ora și locul întrevederii.

În cursul cercetării disciplinare prealabile aveti dreptul să formulati și să susțineti toate apărările în favoarea dvs și să oferiti comisiei sau persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele și motivațiile pe care le considerati necesare, precum și dreptul să fiti asistat, la cererea sa, de către un consultant extern specializat în legislația muncii sau de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru sunteti.

Dan 1965 a scris:

Poate fi calomnios denuntul colegului dacă nu probează cele afirmate ,pot sesiza mai departe instanta dacă se dovedește ca a mințit?Declarația lui poate fi subiectiva deoarece chiar el este motivul conflictului dintre mine și șeful direct.Fara martori probe audio sau alte înregistrări scrise poate fi luata în considerație declarația lui de către comisie?

Menționez de-asemenea ca șeful se sector pe tura mea nu mai vine la punctul de lucru de aproape un an ,refuza dialogul cu mine ,în timp ce pe celelalte ture vine mereu. Cum pot proceda în acest sens dacă el ma izolează complet și fața de colectiv eu având și o proba audio în care se vede clar refuzul lui de a dialoga
Asteptati rezultatul cercetarii disciplinare efectuate de catre angajatorul sesizat de seful dvs.
Este dreptul dvs., sa sesizati instanta de judecata.

Alte discuții în legătură

Jignit la locul de munca Madalin196 Madalin196 Jignit la locul de munca.... Buna seara! Am o problema la locul de munca ,șefa mea are covid și în locul ei a lăsat un coleg de munca ,el este tehnician pe ... (vezi toată discuția)
Buna, Întreb pentru cineva din învățământ. aș dori să ... marl marl Buna, Întreb pentru cineva din învățământ. Aș dori să vă spun că această persoană este constant controlată de directoare prin diverse inspecții ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,as dori sa stiu daca fiind apt conditionat la servici ... Dan 1965 Dan 1965 Buna ziua ,as dori sa stiu daca fiind apt conditionat la servici ,si nu mi se gaseste un alt loc de munca in cadrul companiei ,si urmeaza a fi concefiat ,pot ... (vezi toată discuția)