avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare, antecedente, condamnare in NATO clearance ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare, antecedente, condamnare in NATO clearance ORNISS

Buna ziua,

In urma cu 21 de ani am avut o arestare preventiva de 30 de zile si o condamnare de 2 ani cu suspendare pe legea 143/2000. De atunci nu a mai fost cazul de absolut nici o problema si presupun ca a intervenit reabilitarea. In momentul de fata pentru a putea lucra contractor NATO dezvoltare software as avea nevoie de NATO clearance de la ORNISS. Banuiesc ca trebuie sa trec cele de mai sus la antecedente penale in formular, ceea ce ar face clearance-ul meu sa fie respins, sau as putea omite aspectele condamnarii pentru ca a survenit reabilitarea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reabilitarea nu se face de la sine, ci tot juridic, in instanta.
Chiar daca a intervenit reabilitarea juridic, orice omisiune din CV poate fi considerata fals in acte publice.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O condamnare in antecedente nu dispare niciodata din evidentele Statului , ramane intr-o fisa operativa , chiar daca s-a facut reabilitarea . Cand este vorba de angajare in anumite locuri ( structuri de forta , de siguranta nationala , de exemplu , dar si altele ) , cu atat mai mult este consultata acea fisa operativa … La NATO … ce sa mai vorbim , vor afla si cat par aveti in cap … E de preferat sa nu declarati in fals …
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2025
CHKa, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

presupun ca a intervenit reabilitarea

Presupuneti gresit.
Trebuie sa solicitati un cazier judiciar.

In ceea ce priveste antecedentele penale, acelea nu dispar niciodata.
In locul dvs., eu unul, mi-as lua gandul de la acel post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala,reabilitata de drept,mai este considerata antecedent penal? mozart mozart As dori sa stiu daca ma pot inscrie la examenul pt admiterea la Institutul Nat.al Magistraturii,daca am avut o amenda penala...pt care a intervenit intre timp ... (vezi toată discuția)
Ce sanse de castig ale procesului am ? ruller ruller Buna ziua, este vorba de conditiile ce trebuiesc indeplinite pentru a fi admis in doua institutii de stat diferite: [b]1. Administratia ... (vezi toată discuția)
Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)