In urma cu 21 de ani am avut o arestare preventiva de 30 de zile si o condamnare de 2 ani cu suspendare pe legea 143/2000. De atunci nu a mai fost cazul de absolut nici o problema si presupun ca a intervenit reabilitarea. In momentul de fata pentru a putea lucra contractor NATO dezvoltare software as avea nevoie de NATO clearance de la ORNISS. Banuiesc ca trebuie sa trec cele de mai sus la antecedente penale in formular, ceea ce ar face clearance-ul meu sa fie respins, sau as putea omite aspectele condamnarii pentru ca a survenit reabilitarea?
Reabilitarea nu se face de la sine, ci tot juridic, in instanta.
Chiar daca a intervenit reabilitarea juridic, orice omisiune din CV poate fi considerata fals in acte publice.
CHKa
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
O condamnare in antecedente nu dispare niciodata din evidentele Statului , ramane intr-o fisa operativa , chiar daca s-a facut reabilitarea . Cand este vorba de angajare in anumite locuri ( structuri de forta , de siguranta nationala , de exemplu , dar si altele ) , cu atat mai mult este consultata acea fisa operativa … La NATO … ce sa mai vorbim , vor afla si cat par aveti in cap … E de preferat sa nu declarati in fals …
Antecedente penale
leona777
Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)