Buna ziua,
Cum este corect a se calcula cota parte indiviza: pe scara de bloc sau pe asociatie?
Avem o situatie in care suma totala a cheltuielilor cu salarii la nivelul unei scari de bloc cu 4 nivele sa fie dublu decat la nivelul unei scari de bloc cu 10 nivele. Acelasi lucru si la plata firmei de curatenie.
Cenzorul a specificat ca in trecut calculul se facea la cota parte indiviza a fiecarei scari ,din asociatie ,lucru considerat gresit.
Doar ca eu comparand modul de calcul la 2 luni (martie si aprilie) la aceeasi cota parte indiviza au rezultat valori mai mari (aprilie) in conditiile in care factura de la firma de curatenie a avut aceeasi valoare.
N-am reusit sa primesc o explicatie ptr acest lucru.
Pentru ca exista parti comune pe tot blocul (acoperisul, fatada , de exemplu), cel mai corect este sa fie calcul pe bloc. Calculul se face pe condominiu. Cota parte indiviza = suprafata utila a proprietatii / suma tuturor suprafetelor utile din condominiu (exprimata, daca vreti, in procente). Nu tine cont de numarul de nivele. Cu cit mai multe sunt apartamentele, cu atit scade CPI.
Condominiu nu inseamna asociatie, poate fi, asociatiile infiintate acum 20 de ani puteau sa cuprinda si 20 de blocuri, fara parti comune intre ele. Acum nu se mai permite. Condominiu e un bloc sau o scara de bloc, depinde de situatie.
Calcul cota parte
bamaad
Am un apartament parter cu SU 80mp cu [b]grădină[/b] de 150mp, 1 boxa 15mp, 1 loc de parcare subteran, 1 loc de parcare suprateran; toate prinse în CVC, ... (vezi toată discuția)