avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neclarități la partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neclarități la partaj

Bună ziua, sunt divorțat de un an dar nu am făcut partajul. Am rămas cu copilul și ea are pretenție la partaj la jumătate din apartament și bunuri. E normal sa primească jumătate atât timp cât eu am plătit rate la apartament de 2 ani fiind luat cu credit ipotecar,facturi la utilități și celelalte cheltuieli .nu se tine cont și de contribuția avută?fosta nu a contribuit cu nici un ban la apartament. Va mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2025
sorin_bv2009, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:56, 7 Iunie 2025
Ba da, trebuie ținut cont de contribuția avuta de fiecare soț în timpul căsătoriei, dar și de contributia unui fost soț după divorț. Discutați cu ea și poate ajungeți la un acord cu privire la sume. Dacă nu, va puteți adresa instanței pentru partaj.
Ceea ce ati achitat dvs dupa divort reprezinta contributie exclusiva si va mari cota dvs de contrubutie in cazul unui partaj.

Evident ca va trebui sa gasiti o solutie si sa faceti impartirea bunului. Atatattimp cat exista acel credit ipotecar, veti avea practic de partajat sumele achitate pe perioada casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj mazalina mazalina sunt in divort cu sotul meu dupa 4 ani de casnicie. In timpul casatorie am cumparat cu credit ipotecar un apartament dupa ce sotul meu a vandut garsoniera pe ... (vezi toată discuția)
Cum se dasfasoara partajul unui imobil cu credit Aaaabb Aaaabb Buna seara, casatorit in 2007 si divorțat in 2011, cu copii minori, fata la mine baiatul la ea.Dupa divort ea a plecat in strainatate.Dupa casatorie tot in ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si datorii adiandrada adiandrada am divortat de fosta sotie in 2011. Am incheiat in fata notarului un partaj voluntar prin care ea imi cedeaza mie cota-partea ei din apartament in schimbul ... (vezi toată discuția)