avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua Locuiesc ȋn casa, cumpărată de mine ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua Locuiesc ȋn casa, cumpărată de mine ȋmpreună ...

Bună ziua
Locuiesc ȋn casa, cumpărată de mine ȋmpreună cu soția din anul 1995, și ulterior a fost adăugată o construcție nouă, am divorțat ȋn 2009, am trecut casa pe numele soției, am rămas ȋmpreună ȋn tot acest timp, am cotribuit normal la bunul mers al familiei, contribuind cu toate veniturile personale.
Soția a decedat, iar ȋn momentul de față copii mi-au trimis ordin de evacuare prin Executor Judecatoresc.
Menționez că domiciliu din CI, este același din 1995.
Ce drepturi am ?
Din cȋte m-am informat, sȋnt bun de aruncat ȋn stradă conform legii.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti nici un drept daca ati divortat, si la partaj ati trecut toate bunurile pe numele fostei sotii.
Daca va evacueaza veti ajunge in strada.
Trebuia sa va cumparati o alta casa cand ati divortat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2025
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu v ati asigurat un drept de abitatie la partaj nu aveti ce face. Daca mai aveati calitatea de sot supravietuitor ati fi putut sa mai locuiti in imobil, insa asa nu aveti niciun drept.
Mulțumesc pentru atenția acordată și pentru răspuns.
Credeam că mai am ceva drepturi, pentru faptul că am adresa de domiciliu ȋn CI, iar copii vor trebui să mă evacueze doar prin hotărâre judecătorească.
De cȋnd, s-a schimbat legislația ?
Am avut o problemă asemănătoare cu ceva ani ȋn urmă, am avut chiriași ce au refuzat să mai plătească chiria și a trebuit să la ofer, un spațiu conform nevoilor familiei ȋn cazul ȋn care am dorit să-i evacuez și m-au târât prin procese aproape doi ani.

Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2025
Avram Traian Pompiliu, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresa din buletin nu vă dă nici un drept. Domiciliul e zero dacă nu sunteți proprietar.
Nu s-a schimbat deloc în legea evacuării.
Copii vor trebui sa vă dea în judecată, și apoi vor reuși să vă evacueze cu poliția, abia peste vreo 2 sau chiar 3 ani, pentru că daca va veți angaja avocat bun, veți putea trage de timp.

Până atunci locuiți acolo, și între timp ori vă găsiți un azil, ori închiriați o garsonieră.
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2025
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Solicitare ajutor chris76 chris76 Buna ziua! Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)
În urma unui episod de violență domestică, soția mă amenință cu poliția și vrea să plec din casă, deși apartamentul e pe numele mamei mele decedate. cum ar trebui procedat legal? karl_holcroft karl_holcroft Buna dimineata, Intr-una dintre seri, dupa ce sotia a preparat cu ajutorul unui aparat o portie de cartofi prajiti din care s-au infruptat ambii soti si ... (vezi toată discuția)
Buna seara..sint divortat de curind de sotia mea care avem 3 ... Stratica73 Stratica73 Buna seara..sint divortat de curind de sotia mea care avem 3 copii,dintre care unul minor si 2 majori .baiatul cel mare are probleme de handicap si sotia mea ... (vezi toată discuția)