Se poate ataca un testament, care a fost de foarte mult timp efectuat, am aflat acum la dezbaterea moștenirii, ca i-a trecut la fratele meu unul din apartamente, și altul l-am împărțit. Fratele nu a avut salariu sa-l întrețină, dimpotrivă tot tata. Pot sa merg în instanta și sa-l actac, are certificat de mostenitor și intabulat. Care sunt șansele de câștig. Mulțumesc anticipat!
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
E bine să explicați unui avocat în detaliu situația, însoțită de documente. În principiu, puteți avea câștig de cauză doar dacă vi s-a încălcat rezerva succesorală
Analiza unei astfel de situații se face în cadrul unei consultații punând la dispoziție actele și explicând situația amănunțit.Se analizează mai multe aspecte..
Revin, cu specificația, testamentul nu pot sa întru in posesia lui, deoarece nu este dispus sa-mi dea o copie. E intocmit de foarte mult timp. Mulțumesc frumos!
Daca nu vi s-a incalcat rezerva succesorala , atacati degeaba testamentul . Va va costa o caciula de bani si nu veti castiga mare lucru ( DACA veti castiga) . Sa zicem , doar ca exemplu , ca apartamentele ar fi de valori aproximativ egale . Fara testament , ati fi primit fiecare cate un apartament . Rezerva succesorala este jumatate din cat ati fi avut dreptul , daca nu exista acel testament . Deci , rezerva succesorala este o jumatate de apartament . Ori , dvs. ati mostenit exact o jumatate de apartament , prin urmare NU vi s-a incalcat rezerva succesorala , si nu aveti ce castiga . Daca apartamentul fratelui e de valoare sensibil mai mare decat cel pe care l-ati impartit , din diferenta intre ele veti putea obtine o suma , care s-ar putea sa nu acopere taxele judiciare , plata expertize , avocat , etc. Faceti un calcul daca va merita … PS. Faptul ca s-a intocmit acel testament nu-l obliga pe frate la intretinerea tatalui .
Testamentul poate fi desfiintat, daca va incalca rezerva succesorala.
Rezerva succesorala reprezinta 1/ 2 din ceea ce puteati mosteni.
Testamentul poate fi desfiintat in termen de 3 ani , de la data la care ati luat la cunostinta de el, sau de la data decesului autorului.
Actiunea este denumita actiune in reductiune, poate fi introdusa de mostenitorii rezervatari ( aveti aceasta calitate, fiind descendent) , in termenul de 3 ani, care curge de la momentele enuntate mai sus.
Testament
ionutyahoocoom
buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Testament
ContSters308967
Buna seara,
Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)