avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Am achizitionat in urma cu cativa ani un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Am achizitionat in urma cu cativa ani un apartament ...

Buna ziua,

Am achizitionat in urma cu cativa ani un apartament intr-un mic complex rezidential, si un loc de parcare subteran. La achizitia locului de parcare, am platit integral si am primit factura si contract de rezervare, cu mentiunea ca atunci cand vor fi gata toate actele, sa revin sa semnam contractul de vanzare-cumparare.

Au trecut 5 ani de la achizitie, contractul de rezervare a expirat, iar dezvoltatorul sustine ca nu poate sa intocmeasca contract de vanzare-cumparare pe locul de parcare, pentru ca ISU nu ii emite autorizatie.

Doresc sa vand apartamentul cu locul de parcare inclus, insa, avand in vedere ca nu este pe numele meu, ci pe al dezvoltatorului, ce as putea face in aceasta privinta? Fara un contract de vanzare-cumparare valid, cumparatorul ar trebui sa mearga pe incredere, bazat doar pe factura emisa in numele meu, si sa spere ca dezvoltatorul nu ii va revinde acel loc unei alte persoane.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2025
Andr3iV, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andr3iV , utilizator 10:44, 9 Iunie 2025
Da, asa este. Practic dvs nu ați achiziționat locul de parcare, aveți doar o promisiune de vânzare-cumpărare și îl folosiți în baza acordului proprietarului, care este dezvoltatorul.
În anumite condiții, puteți sa obligați proprietarul la încheierea contractului de vânzare cumpărare pentru locul de parcare sau la restituirea prețului și a eventualelor daune.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Voi contacta un avocat pentru a vedea care e cea mai buna optiune. Intre timp am reusit sa discut si cu dezvolatatorul, care a spus ca va efectua o cesiune a locului, pentru a-l trece pe numele cumparatorului. Insa mi-a dat de inteles ca imi face o favoare, asa ca nu am mare incredere ca isi va tine promisiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare in cartier rezidential Anaxor10051986 Anaxor10051986 Stau intr-un cartier rezidential langa Brasov.Cartierul are bariera iar locurile de parcare sunt vandabile.Noi nu am achizitionat inca un loc de parcare.Din ... (vezi toată discuția)
Bună seara as avea nevoie de o lămurire in legătura cu o problema ... Jessica123 Jessica123 Bună seara As avea nevoie de o lămurire in legătura cu o problema pe care o întâmpin momentan cu dezvoltatorul de la care am achiziționat un ... (vezi toată discuția)
Tva apartament 5% mlauras mlauras Buna ziua, Am achizitionat un apartament intr-un ansamblu rezidential nou, precontract de vanzare cumparare in 2017, act de vanzare cumparare in decembrie ... (vezi toată discuția)