Bună ziua! În anul 2009 am început construcția unei case, respectiv în 2013 anexa, toate s-au făcut cu proiect, autorizație construire, taxe platite prin posta Inspectoratul de Stat in Constructii, Or.Arhitectilor din Romania (cum era la vremea respectiva) la impozit le plătesc din 2015. Acum când vreau sa fac intabulare de la primarie mi-au recomandat un inginer care susține ca ar trebui sa plătesc penalizări ca nu sunt înregistrat nicaieri. Astăzi mi-au dat o înștiințare(data finalizare lucrare 10.06.2025) care trebuie trimisa la ISC impreuna cu autorizatia. Întrebarea este la ce suma se ridica amenda pentru netransmitere la timp? Ar fi mai bine sa facem expertiza tehnica dacă tot s-a întâmplat asa?
Trebuie sa platiti 2.000 de lei amenda pentru ca nu a-ti efectuat receptia lucrarii la timp. Si se plateste retroactiv pe 5 ani impozitul cu penalitati. Asta pentru ca probabil la impozit nu aveti declarata suprafata reala a constructiilor.
Impozitul este declarat corect, corespunde cu autorizatia, proiectul ... impozitul se plateste imediat dupa ce au expirat autorizatiile care nu au avut prelungire - totul - doar a fost netransmis la timp la ISC finalizarea constructiei. Legal, impozitarea se facea in baza procesului verbal de finalizare a lucrarii, dar domnii de la primarie nu au considerat-o necesara si acum cand sa facem intabulare...nu se poate, fara. Am citit pe net ca amenzile pentru netransmitere la timp la ISC sunt foarte mari, asta e temerea mea intre 20000-40000
Ar trebui sa mentionez in mail-ul pe care o sa-l trimit la ISC impreuna cu instiintarea faptul ca impozitul se achita integral de vreo 12 ani si ca exista proiect, tot inafara de proces finalizare lucrare sau oricum nu scap de amenda?
Intabulare casa
sanda chis
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu pasii care trebuie facuti pentru intabularea casei.
Autorizatia de constructie a fost emisa in 2012, casa nu a fost luata ... (vezi toată discuția)