avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am decis sa ne cununam la starea civila si am un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am decis sa ne cununam la starea civila si am un apartament ...

Am decis sa ne cununam la starea civila, si am un apartament cumparat, inainte sa fiu cu viitoarea sotie, as dorii sa ramana pe numele meu, intrebarea este, trebuie facut ceva la notar, cum ca vreau sa ramana apartamentul doar al meu, sau cum se procedeaza?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

intrebarea este, trebuie facut ceva la notar

Nu trebuie sa faceti nimic.
Bunurile achizitionate inaintea casatoriei sunt bunuri proprii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Nu este necesara nicio formalitate, bunul dobandit dinaintea incheierii casatoriei este bun propriu.

Daca, insa, ratele sunt platite in timpul casatoriei, sotia va avea un drept de creanta, in ce priveste sumele de bani avansate.

In acest sens, poate fi perfectata o conventie de separatie de bunuri, datoriile si bunurile fiecaruia dintre soti fiind proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prenuptial amuliu amuliu Buna ziua. Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am un apartament luat prin credit ipotecar, viitorul sot are casa, bani si masini , dar toate bunurile sunt ... (vezi toată discuția)
Statut juridic bunuri dobandite inainte/dupa casatorie Apetre1028 Apetre1028 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea chestiune: Parintii mei ar vrea sa ma ajute cu un apartament, urmeaza sa ma casatoresc anul ... (vezi toată discuția)
Contract prenuptial credit imobiliar popa_florin popa_florin Buna ziua, Urmeaza sa ma casatoresc si as dori sa semnez un contract prenuptial cu viitoarea sotie. Eu detin un apartament cumparat cu credit ipotecar pe 30 ... (vezi toată discuția)