Dar ANAF nu are nici un fel de evidenta a proprietatilor cuiva , aceasta se ocupa cu taxele si impozitele datorate Statului . Ori , impozitul pe locuinte este un impozit local , se datoreaza la taxe si impozite colectate de Primarie . Daca apartamentul s-a cumparat recent ( cu nu mai mult decat cativa ani in urma ) , inseamna ca notarul la care s-a incheiat contractul l-a intabulat pe numele noului proprietar . In aceasta situatie , cereti de la cadastru ( OCPI ) un extras de carte funciara , oricine il poate cere - contra cost ( e vreo 20 - 30 lei ) . Cumparatorul avea obligatia sa-si declare proprietatea la Primarie , dar acolo nu cred ca veti primi informatii , ca nu sunt de interes public . Dar de la OCPI precis primiti acel extras pe respectivul apartament . Asa puteti afla daca , intradevar , a vandut sau nu .
Dacă pârâtul este in continuare sau nu proprietar veti afla cu ocazia efectuării expertizei poate. Insă, pârâtul chiar dacă a vândut proprietatea va rămâne în continuare în proces și hotărârea îl va viza. Nu trebuie să vă faceți probleme. Oricum, puteți să discutați cu un avocat pentru a vă explica pe larg care sunt efectele și ce se poate face.
Daca a inchiriat sau nu , poate ca ar sti ( daca a declarat asta la ANAF ) , doar ca un contract civil intre doua parti NU e informatie publica , si - intradevar - sunt date cu caracter personal si nu pot fi divulgate .
OCPI inseamna Oficiul de Cadastru si PUBLICITATE Imobiliara , deci oricine poate cere acel extras . Il puteti cere si on-line , pe site-un OCPI , dar cel mai simplu este sa mergeti personal la Cartea Funciara ( care tine de OCPI ) , vi se da pe loc , cel putin eu asa am obtinut . Va spun asta in ideea ca poate nu stiti numarul cadastral al vecinului , si atunci ( din cate stiu ) nu puteti rezolva on-line . Trebuie sa aflati , din evidentele lor , acest numar , corespunzator adresei imobilului .
~ final discuție ~