Buna ziua, am primit in donatie un teren agricol pentru a compensa in parte pierderea economica provocata in trecut de fratele meu .acim aflu ca la mostenire, voi primi mai putin decat 50%, coredpunzator valorii terenului.. nu era scpulu donatiei o pierdere ulterioara. Asa ca as dori sa stiu daca se poate evita cumva ca la mostenirea bunurilor parintilor, sa primesc partea inferioara fata de cea a fratelui care a gresit dar acum nurecunoaste si nu restituire nimic . In caz contrar , pentru a nu pierde din nou, ar trebui sa renunt la donatie? Multumesc, Mihaela
Buna ziua, trebuie verificat din acte daca donatia incalca rezerva succesorala in primul rand. Apoi, variantele de solutionare se stabilesc in functie de aceste calcule. Solicitati o opinie unui avocat in baza actelor de donatie si de mostenire.
Mostenire
gheorghemonica80
buna,
parintii mei vor sa ne lase apartamentul lor cand ei nu vor mai fi, jumate-jumate, mie si fratelui meu.
problema este urmatoarea: fratele meu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren
dolinay
Buna ziua. Mama are un teren pe care a fost eliberat o autorizatie de construire. Constructia am efectuat noi, eu si sotul meu, astfel ne am inteles sa facem o ... (vezi toată discuția)