avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am primit in donatie un teren agricol ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am primit in donatie un teren agricol pentru a compensa ...

Buna ziua, am primit in donatie un teren agricol pentru a compensa in parte pierderea economica provocata in trecut de fratele meu .acim aflu ca la mostenire, voi primi mai putin decat 50%, coredpunzator valorii terenului.. nu era scpulu donatiei o pierdere ulterioara. Asa ca as dori sa stiu daca se poate evita cumva ca la mostenirea bunurilor parintilor, sa primesc partea inferioara fata de cea a fratelui care a gresit dar acum nurecunoaste si nu restituire nimic . In caz contrar , pentru a nu pierde din nou, ar trebui sa renunt la donatie? Multumesc, Mihaela
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:09, 18 Iunie 2025
Buna ziua, trebuie verificat din acte daca donatia incalca rezerva succesorala in primul rand. Apoi, variantele de solutionare se stabilesc in functie de aceste calcule. Solicitati o opinie unui avocat in baza actelor de donatie si de mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna, parintii mei vor sa ne lase apartamentul lor cand ei nu vor mai fi, jumate-jumate, mie si fratelui meu. problema este urmatoarea: fratele meu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme darla darla Buna ziua,de cateva zile ma aflu intr o mare dilema si nu stu cum sa procedez.in anul 2009 mama mea mi a donat un imobil ramas mostenire de la parintei ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren dolinay dolinay Buna ziua. Mama are un teren pe care a fost eliberat o autorizatie de construire. Constructia am efectuat noi, eu si sotul meu, astfel ne am inteles sa facem o ... (vezi toată discuția)