avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am o situatie interesanta si anume in satul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am o situatie interesanta si anume in satul natal, ...

Buna ziua!

Am o situatie interesanta si anume in satul natal, la mama mea acasa.

In urma cu aproximativ 3 4 ani, nu mai stiu exact promaria a facut lucrarile de racordare la apa curenta.
Din motive de timp nu am facut racordul acasa atunci , ci doar anu trecut. Mama a folosit apa cand fost si cat a stiut si putut pt animale si poate pentru grdina .
Nu stiu daca apa este potabila dar nu din acea sursa am folosit pentru comsum.
In urma cu 1 luna s-au montat ceasurile pentru a monitoriza consumul.
Si acuma i se spune de la primarie ca are de platit aprox 2000 de lei retroactiv, qpa consumata :)))
Va cer ajutorul si sfaturi:
Pe baza a ce s-a calculat consumul de apa de la acea casa , daca nu am avut apometru montat?
Trebuie platit asa ceva???
Exiata temei legal pt asa ceva?

Va multumesc abticipat!
Adtian Boța
Cel mai recent răspuns: adrianBota , utilizator 10:37, 22 Iunie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti o factura, vedeti ce e pe ea, ce v-a facturat mai exact
Momentan nu exista factura fizica, decat asa i s-a spus mamei mele de la primarie , ca are de plata.

O sa revin cand am un update, ca sa lamuresc situatia.

gi-jane2 a scris:

Aveti o factura, vedeti ce e pe ea, ce v-a facturat mai exact

Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2025
adrianBota, utilizator
practic, ati deschis un subiect fara sa aveti o speta...
A venit si "factura" bineinteles nu e o factura legit ci o instiintare de la primarie ca figuram ca platnici la primarie pe 2000 de lei, ca taxa apa. Aceasta este incadrata la taxe si impozite :)))))

Nu exista contract intre sat /oameni si vreo companie de apa, furnizor de servicii etc.

Nu exista hartie de primire predare a lucrarilor de racordare.
Nu exista hartie intre oameni si cei care au montat apometrele , in urma cu o luna.

Nu exista pe instiintare un alineat in care sa spuna in cat timp si daca se poate contesta.

gi-jane2 a scris:

practic, ati deschis un subiect fara sa aveti o speta...

Buna ziua

Cum a fost racordata casa mamei dvs la reteaua de apa a satului?

A venit primaria si a facut lucrarea fara acordul mamei dvs? Sincer mi-e greu sa cred.

Eu cand am facut casa, am executat partea mea de racord si caminul de apa. Apoi a venit o firma din partea furnizorului de apa care a facut lucrarile pe partea lor de retea. Insa tevile nu au fost niciodata legate intre ele. Aceasta legatura a fost facuta de furnizorul de apa care mi-a montat apometrul. Abia din acel moment am inceput sa platesc consumul indicat. Dar pana in acel moment nici apa nu am avut din reteaua publica.

Alte discuții în legătură

Apometru defect Keresztesana Keresztesana Ma numesc Keresztes ana si am o problema cu care va rog sa ma ajutati ,mama mea locuieste la sat si a fost nedreptatita la facurarea consumului de ... (vezi toată discuția)
Facturare individuală Manuela217 Manuela217 Buna ziua,întrebarea ar fi următoarea referitor la facturarea apei si canalizării: pana in anul 2000 apa ne-a fost furnizată de către primărie, iar din ... (vezi toată discuția)
Plata pierderi apa rețea. la un cartier de 20 case, dotate fiecare loc de consum cu apometre ... Droniuc Marcel Droniuc Marcel , La un cartier de 20 case, dotate fiecare loc de consum cu apometre cu citire de la distanță ni S-au facturat pierderile de pe rețea.La intrarea rețelei ... (vezi toată discuția)