avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am o situatie interesanta si anume in satul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am o situatie interesanta si anume in satul natal, ...

Buna ziua!

Am o situatie interesanta si anume in satul natal, la mama mea acasa.

In urma cu aproximativ 3 4 ani, nu mai stiu exact promaria a facut lucrarile de racordare la apa curenta.
Din motive de timp nu am facut racordul acasa atunci , ci doar anu trecut. Mama a folosit apa cand fost si cat a stiut si putut pt animale si poate pentru grdina .
Nu stiu daca apa este potabila dar nu din acea sursa am folosit pentru comsum.
In urma cu 1 luna s-au montat ceasurile pentru a monitoriza consumul.
Si acuma i se spune de la primarie ca are de platit aprox 2000 de lei retroactiv, qpa consumata :)))
Va cer ajutorul si sfaturi:
Pe baza a ce s-a calculat consumul de apa de la acea casa , daca nu am avut apometru montat?
Trebuie platit asa ceva???
Exiata temei legal pt asa ceva?

Va multumesc abticipat!
Adtian Boța
Cel mai recent răspuns: adrianBota , utilizator 10:37, 22 Iunie 2025
Buna ziua.

In urma cu 3 -4 ani s-au facut lucrarile de amenajare a retelei de apa,
Dupa , la ceva vreme s-a facut si racordul pr zis pt ducerea apei in curte. Acest lucru a fost facut de catre un baiat cu avordul verbal
Acesta executa lucreaza cu primaria, nu stiu daca este angajat sau ceva la ei.
Dupa ce ne-a legat, ca pe toata lumea s-a folosit acel robinet pus in curte, fara apometru cat pt uz casnic.
D-abia in urma cu 1 luma s-au montat apometre care sa masoare consumul.
Iarasi fara nici onhartie, doar acord verbal , de catre acelasi baiat.

Nu exista contract cu vreo companie de servicii.

Eu nu am contestat faptul ca s-a consumat apa, ci faptul ca nu exista un contract cu nimeni si pana de 1 luna nu exista nici un sistem de monitorizare si voiam sa stiu pe baza de ce platesc.

Aici am.fost acuzat ca nu am speta, ca vb aiurea samd.

Insa acum sunt linistit, s-au strans oamenii, s-a facut petitie, exista avocat, deoarece sunt o groaza de ilegalitati.

"PLATA" ,factura nu exista, au dat o instiintare ca au oamenii de platit taxe si impozite pe apa, acea instintare eate total ilegala, de la felul in care a fost scrisa pana la mici detalii care ne-au fost transmise de catre avocat.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Cum a fost racordata casa mamei dvs la reteaua de apa a satului?

A venit primaria si a facut lucrarea fara acordul mamei dvs? Sincer mi-e greu sa cred.

Eu cand am facut casa, am executat partea mea de racord si caminul de apa. Apoi a venit o firma din partea furnizorului de apa care a facut lucrarile pe partea lor de retea. Insa tevile nu au fost niciodata legate intre ele. Aceasta legatura a fost facuta de furnizorul de apa care mi-a montat apometrul. Abia din acel moment am inceput sa platesc consumul indicat. Dar pana in acel moment nici apa nu am avut din reteaua publica.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @adrianBota , e posibil sa aveti dreptate cand spuneti ca sunt “ mici detalii “ de care se poate lega avocatul , dar asta nu va garanteaza nicidecum ca veti avea castig in justitie . A consumat mama apa ? a consumat , singur spuneti asta , chiar daca nu era montat apometru . Apa e pe bani ? pai … este , cineva trebuie sa o plateasca . Normal este ca cel care a consumat sa si plateasca , nu altcineva . Nu stiu de ce spuneti ca nu a existat racord la apa , trebuie sa fi fost , de vreme ce mama a folosit apa . Primaria nu o poate trece pe cheltuielile proprii , ca nu e consumul ei , si-i prinde Curtea de Conturi cu cheltuieli nejustificate . Nici nu putea emite factura , ca nu este furnizor de apa ( nu uzineaza apa , transformand-o in apa potabila , ca apoi sa o vanda consumatorilor ) . Nu am idee cum , legal , s-au adus tevile in curtile oamenilor pe banii Primariei , investitia trebuia sa mearga pana la limitele proprietatilor , restul era cheltuiala celor care doreau sa se racordeze . Dvs. va legati de faptul ca nu ati avut un contract , nici factura , ceea ce e adevarat , dar nu inseamna ca puteti consuma gratis . La fel se intampla , la majoritatea primariilor , cu taxa de salubritate . Firma de salubritate face contract cu Primaria , aceasta plateste facturile , si strange , sub forma de taxa , ceea ce a cheltuit . Probabil exista o HCL care a hotarat cum se imparte contravaloarea apei consumate in localitate , de unde si trecerea ca o taxa . E apanajul Consiliului Local sa infiinteze taxe si impozite locale . Deci - zic eu - sa nu socotiti ca sigur castigul in instanta , ca nu e deloc asa , urmeaza sa vedeti ce iese … Nici macar faptul ca “ s-au strans oamenii , s-a facut petitie …. “ nu schimba datele problemei .
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2025
CHKa, utilizator
Nu zic ca nu aveti dreptate, apa s-a consumat, cu certitudine insa nu ai cum sa imi zici ca am consumat x, y litri fara un ceas omologat metrologic.

Restu sunt speculatii.
In acea informare , care este bagata la taxe si impozite, nu scrie cati l , pe ce perioada, catre catre cine si in cat timp poate fi contestata samd.

Moderatori , va rog sa inchideti topicul.

CHKa a scris:

Stimate @adrianBota , e posibil sa aveti dreptate cand spuneti ca sunt “ mici detalii “ de care se poate lega avocatul , dar asta nu va garanteaza nicidecum ca veti avea castig in justitie . A consumat mama apa ? a consumat , singur spuneti asta , chiar daca nu era montat apometru . Apa e pe bani ? pai … este , cineva trebuie sa o plateasca . Normal este ca cel care a consumat sa si plateasca , nu altcineva . Nu stiu de ce spuneti ca nu a existat racord la apa , trebuie sa fi fost , de vreme ce mama a folosit apa . Primaria nu o poate trece pe cheltuielile proprii , ca nu e consumul ei , si-i prinde Curtea de Conturi cu cheltuieli nejustificate . Nici nu putea emite factura , ca nu este furnizor de apa ( nu uzineaza apa , transformand-o in apa potabila , ca apoi sa o vanda consumatorilor ) . Nu am idee cum , legal , s-au adus tevile in curtile oamenilor pe banii Primariei , investitia trebuia sa mearga pana la limitele proprietatilor , restul era cheltuiala celor care doreau sa se racordeze . Dvs. va legati de faptul ca nu ati avut un contract , nici factura , ceea ce e adevarat , dar nu inseamna ca puteti consuma gratis . La fel se intampla , la majoritatea primariilor , cu taxa de salubritate . Firma de salubritate face contract cu Primaria , aceasta plateste facturile , si strange , sub forma de taxa , ceea ce a cheltuit . Probabil exista o HCL care a hotarat cum se imparte contravaloarea apei consumate in localitate , de unde si trecerea ca o taxa . E apanajul Consiliului Local sa infiinteze taxe si impozite locale . Deci - zic eu - sa nu socotiti ca sigur castigul in instanta , ca nu e deloc asa , urmeaza sa vedeti ce iese … Nici macar faptul ca “ s-au strans oamenii , s-a facut petitie …. “ nu schimba datele problemei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometru defect Keresztesana Keresztesana Ma numesc Keresztes ana si am o problema cu care va rog sa ma ajutati ,mama mea locuieste la sat si a fost nedreptatita la facurarea consumului de ... (vezi toată discuția)
Facturare individuală Manuela217 Manuela217 Buna ziua,întrebarea ar fi următoarea referitor la facturarea apei si canalizării: pana in anul 2000 apa ne-a fost furnizată de către primărie, iar din ... (vezi toată discuția)
Plata pierderi apa rețea. la un cartier de 20 case, dotate fiecare loc de consum cu apometre ... Droniuc Marcel Droniuc Marcel , La un cartier de 20 case, dotate fiecare loc de consum cu apometre cu citire de la distanță ni S-au facturat pierderile de pe rețea.La intrarea rețelei ... (vezi toată discuția)