Buna ziua
Cum a fost racordata casa mamei dvs la reteaua de apa a satului?
A venit primaria si a facut lucrarea fara acordul mamei dvs? Sincer mi-e greu sa cred.
Eu cand am facut casa, am executat partea mea de racord si caminul de apa. Apoi a venit o firma din partea furnizorului de apa care a facut lucrarile pe partea lor de retea. Insa tevile nu au fost niciodata legate intre ele. Aceasta legatura a fost facuta de furnizorul de apa care mi-a montat apometrul. Abia din acel moment am inceput sa platesc consumul indicat. Dar pana in acel moment nici apa nu am avut din reteaua publica.
Stimate @adrianBota , e posibil sa aveti dreptate cand spuneti ca sunt “ mici detalii “ de care se poate lega avocatul , dar asta nu va garanteaza nicidecum ca veti avea castig in justitie . A consumat mama apa ? a consumat , singur spuneti asta , chiar daca nu era montat apometru . Apa e pe bani ? pai … este , cineva trebuie sa o plateasca . Normal este ca cel care a consumat sa si plateasca , nu altcineva . Nu stiu de ce spuneti ca nu a existat racord la apa , trebuie sa fi fost , de vreme ce mama a folosit apa . Primaria nu o poate trece pe cheltuielile proprii , ca nu e consumul ei , si-i prinde Curtea de Conturi cu cheltuieli nejustificate . Nici nu putea emite factura , ca nu este furnizor de apa ( nu uzineaza apa , transformand-o in apa potabila , ca apoi sa o vanda consumatorilor ) . Nu am idee cum , legal , s-au adus tevile in curtile oamenilor pe banii Primariei , investitia trebuia sa mearga pana la limitele proprietatilor , restul era cheltuiala celor care doreau sa se racordeze . Dvs. va legati de faptul ca nu ati avut un contract , nici factura , ceea ce e adevarat , dar nu inseamna ca puteti consuma gratis . La fel se intampla , la majoritatea primariilor , cu taxa de salubritate . Firma de salubritate face contract cu Primaria , aceasta plateste facturile , si strange , sub forma de taxa , ceea ce a cheltuit . Probabil exista o HCL care a hotarat cum se imparte contravaloarea apei consumate in localitate , de unde si trecerea ca o taxa . E apanajul Consiliului Local sa infiinteze taxe si impozite locale . Deci - zic eu - sa nu socotiti ca sigur castigul in instanta , ca nu e deloc asa , urmeaza sa vedeti ce iese … Nici macar faptul ca “ s-au strans oamenii , s-a facut petitie …. “ nu schimba datele problemei .
~ final discuție ~