avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dacă am condus de două ori cu permisul suspendat și ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dacă am condus de două ori cu permisul suspendat și m-a ...

Dacă am condus de două ori cu permisul suspendat , și m-a prins politia
În două rânduri la puțină distanță una de cealaltă
Ce se poate întâmpla
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2025
Emanuel111, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emanuel111 , utilizator 12:11, 15 Iunie 2025

Emanuel111 a scris:

Dacă am condus de două ori cu permisul suspendat , și m-a prins politia
În două rânduri la puțină distanță una de cealaltă
Ce se poate întâmpla

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(rt. 335 alin. 2 Cod penal)
Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(a. 335 alin. 2 Cod penal)
Cornel Vasile, Consilier juridic
Deci se anulează carnetul
Mai ales ca au fost 2 fapte la fel
Mă gândesc ca e mai grav
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

prins de poliție cu permisul suspendat Emanuel111 Emanuel111 Buna seara un prieten a fost oprit de poliție a fost testat cu alcool testul și a ieșit pozitiv Ia suspendat permisul După.cateva zi a fost prins cu ... (vezi toată discuția)
Cu ce se pedepsește CocoshFanel CocoshFanel Cu ce se pedepsește conducerea unui ansamblu de vehicule ce se încadrează la categoria B E cu permis categoria B ? (vezi toată discuția)