avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, Lucrez de 4 luni ca și agent vânzări ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, Lucrez de 4 luni ca și agent vânzări iar ca mașină ...

Bună ziua,
Lucrez de 4 luni ca și agent vânzări iar ca mașină de serviciu am primit o Dacia din 2013 cu probleme destul de multe, prima fiind la direcție iar cea de-a doua fiind anvelopele care sunt din 2005. Am primit și două județe și zilnic fac sute de km cu ea și îmi risc atât mie viața cat și celorlalți participanți. Am luat legătura cu cei de la firma care se ocupă de asta iar răspunsul lor a fost ca e singura mașină pe care o mai au și ca pe viitor( nu se știe când) vor cumpăra o mașină nouă. Întrebarea mea este dacă nu există ceva legi în privința asta, în ce stare poate să fie o mașină de genul acesta când ajunge la un angajat, vechimea ei și toate cele. Zilnic îmi e o groază să circul cu ea pentru ca în orice moment se poate întâmpla ceva, mai ales anvelopele care sunt foarte vechi. Unde aș putea să mă adresez cu această problema sau ce posibilități aș avea?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:34, 15 Iunie 2025
Dacă lucrați în condițiile respective, înseamnă că v-ați asumat riscul. Solutia e să vă găsiți alt loc de muncă, nu există vreo lege care să oblige un angajator să vă pună la dispoziție doar mașini cu o anumită vechime.Presupun și că mașina respectivă e cu ITP valabil.

Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c dacia logan, km dati inapoi de intermediar ContSters346864 ContSters346864 Buna seara, Am cumparat zilele trecute o masina Dacia Logan 2007-98600km de la un intermediar, al doilea proprietar al masinii de 2 sapt. Totul mergea ... (vezi toată discuția)
Ne asumare dauna dacia service moldo2406@yahoo.com moldo2406@yahoo.com Bună ziua. In 2023 am achiziționat o Dacia Logan nouă prin programul rabla, iar în acest context am decis că tot ce ține de ... (vezi toată discuția)
Situatie extrema: amenda,certificat si permis retinut radu_cucos2006 radu_cucos2006 Buna ziua, se da urmatoarea situatie: In data de 08.1.2014 am condus autoturismul proprietate personala , inmatriculat in Ro , cu asigurare RCA valabila si cu ... (vezi toată discuția)