avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme in bloc nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme in bloc nou

Buna ziua. M-am mutat de curand intr-un bloc nou. La prima sedinta de constituire a asociatiei de proprietari am aflat ca sunt probleme cu canalizarea care este mai jos decat cea a canalizarii publice, dezvoltatorul a montat niste pompe dar se pare ca nu este suficient. Se pune problema sa platim vidanjari foarte dese si normal, consumul de energie electrica a pompelor montate de dezvoltator.
Nu cred ca este normal, nu am fost informati de aceste lucruri la cumpararea apartamentelor. Ce putem face ?
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2025
Manuela7, utilizator
Cel mai recent răspuns: blaganicolae , utilizator 12:10, 18 Iunie 2025
Blocul este finalizat in aprilie 2025. Eu m-am mutat in mai, alti proprietari inca nu sunt mutati. De abia s-au depus actele pentru infiintarea asociatiei de proprietari. La prima sedinta s-a aflat despre aceste probleme.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2025
Manuela Rășină, administrator
La receptia finala pentru preluarea blocului de catre asicia de proprietari, trebuie nominalizata problema existenta cu canalizarea in sarcina de rezolvare a dezvoltatorului.
Dar cine face aceasta receptie ?

POPA GHEORGHE a scris:

La receptia finala pentru preluarea blocului de catre asicia de proprietari, trebuie nominalizata problema existenta cu canalizarea in sarcina de rezolvare a dezvoltatorului.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La receptia la terminarea lucrarilor se depune referatul dirigintelui de santier pe specialitati si se preda cartea tehnica a constructiei beneficiarului. Apoi pina la receptia finala blocul este in garantia executantului. Avind proiectul se poate vedea daca executia este conforma cu acesta sau daca proiectul este facut pe genunchi, deci unde e gresala. Apoi va puteti indrepta cu sesizare la Inspectoratul in constructii fara plata sau in instanta cu plata, eventual impotriva factorilor care au participat la edificarea proiectului. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există nicăieri în legislație recepția blocului cu Asociația.. practic, fiecare client achiziționează o cotă parte din spațiile comune, deci la recepția apartamentului se asimilează și recepția unei părți din spațiul comun. În ceea ce privește pompele, dacă blocul are subsol este logic să iasă pompat. Astăzi sunt pompe foarte bune, sunt soluții astfel încât să nu fie nevoie să vidanjati. Problema este probabil ca se aruncă pe rețeaua de canalizare lucruri ce nu ar trebui (cârpe, pamperși, șervețele umede etc). Faceți o expertiză a pompei și a soluției de pompare. Și cereți dezvoltatorului să monteze unele eficiente. (Care într-adevăr sunt mai scumpe).

Alte discuții în legătură

Vidanjare versus canalizare Fulg Fulg Buna ziua, am o intrebare. In H.G 1855/2007, norme de aplicare a Legii Asociatiilor de proprietari, scrie ca vidanjarea se plateste la nr. de persoane, iar ... (vezi toată discuția)
Reparatie canalizare RazvanHoria RazvanHoria Buna ziua!As avea nevoie de informatii intr-o problema vizand degradarea apartamentului meu si a starii de sanatate a mea, datorita scurgerilor apei menajere ... (vezi toată discuția)
Infitratie apa din exterior in apartamentul de la parter thesys thesys Buna ziua, Va rog o solutie, daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta situatie. Avem urmatoarea problema: bloc nou de 4 ani, fara subsol ... (vezi toată discuția)