avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme in bloc nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme in bloc nou

Buna ziua. M-am mutat de curand intr-un bloc nou. La prima sedinta de constituire a asociatiei de proprietari am aflat ca sunt probleme cu canalizarea care este mai jos decat cea a canalizarii publice, dezvoltatorul a montat niste pompe dar se pare ca nu este suficient. Se pune problema sa platim vidanjari foarte dese si normal, consumul de energie electrica a pompelor montate de dezvoltator.
Nu cred ca este normal, nu am fost informati de aceste lucruri la cumpararea apartamentelor. Ce putem face ?
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2025
Manuela7, utilizator
Cel mai recent răspuns: blaganicolae , utilizator 12:10, 18 Iunie 2025
Există o prevedere, în Codul Civil, nu mai știu articolul, care spune ceva de genul "cel care face cuiva o pagubă, obligat este a o îndrepta". Asta pentru rara situație în care nu există o lege dedicată. Dar în cazul acesta sigur exită o lege care reglementează obligațiile dezvoltatorului, chiar dacă nu sunt prevăzute în contract. Ce, dacă vă reparați mașina, ați plătit, aveți factura, fără să fi făcut un contract, autoservice-ul nu mai are responsabilități privind soluția/ efectuarea/ calitatea reparației?

Manuela7 a scris:

Multumesc pentru raspuns. Din cate stiu eu , nu in toate contractele de vanzare cumparare apar responsabilitati ale dezvoltatorului pentru vicii ascunse

Am inteles, Multumesc tuturor pentru raspunsuri, sunt utile
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2025
Manuela7, utilizator
Multumesc
Pompele sunt eficiente atâta timp cat în canalizare nu se arunca gunoaie( șervețele umede, cârpe, resturi de mâncare etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vidanjare versus canalizare Fulg Fulg Buna ziua, am o intrebare. In H.G 1855/2007, norme de aplicare a Legii Asociatiilor de proprietari, scrie ca vidanjarea se plateste la nr. de persoane, iar ... (vezi toată discuția)
Reparatie canalizare RazvanHoria RazvanHoria Buna ziua!As avea nevoie de informatii intr-o problema vizand degradarea apartamentului meu si a starii de sanatate a mea, datorita scurgerilor apei menajere ... (vezi toată discuția)
Infitratie apa din exterior in apartamentul de la parter thesys thesys Buna ziua, Va rog o solutie, daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta situatie. Avem urmatoarea problema: bloc nou de 4 ani, fara subsol ... (vezi toată discuția)