avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună, am fost înregistrat cu aparatul radar cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună, am fost înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 145km/h ...

Bună, am fost înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 145km/h la limită de 90, Mi-a fost suspendat permisul dar nu am semnat procesul verbal ptr că am zis că fac contestație Credeți că există o marjă de eroare de 5km/h ptr a nu-mi fi suspendat permisul?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:22, 17 Iunie 2025
Nu există nici o marjă de eroare, aia e doar la verificarea metrologica periodica a aparatului. Rău ați făcut ca nu ați semnat, acum veți umbla dvs. după PV de contravenție. Semnătură e doar de luare la cunoștință.
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2025
latka, utilizator
PV se transmite prin posta.
Nu se mai transmite, neaparat, prin posta :
Articolul 25
................
(1^1) Procesul-verbal se consideră comunicat pe loc în cazul în care contravenientul este prezent la încheierea acestuia, refuză primirea și aceste împrejurări sunt înregistrate cu mijloace audio-video ale organului din care face parte agentul constatator. Contravenientul poate obține o copie a procesului-verbal de la autoritatea din care face parte agentul constatator.

Articolul 26
................
(3) În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deși prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia se face de către agentul constatator, în termen de cel mult două luni de la data încheierii.

Asa ca veti sta pina se milostivesc politistii, fara permis (doar retinut), iar suspendarea se va face dupa 15 zile de la intrarea in posesia PV.
De asta este indicat sa semnezi si sa iei copia.
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv nesosit sebastiant sebastiant buna ziua, am fost oprit de politie cu depasire de viteza, am cerut sami arate verificarea metrologica a radarului dar politistul a refuzat ceea ce am ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)
Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)