avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lift defect la mai putin de 1/2 de an de la inlocuirea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lift defect la mai putin de 1/2 de an de la inlocuirea completa

Buna dimineata!
Targu mures, asociatia de proprietari 194.
La scara noastra s-a inlocuit liftul complet si s-a dat in folosinta dupa 15 decembrie 2024 (da, 2024!). Astazi nu mai merge. Am anuntat dispeceratul iar tehnicianul... va veni. Candva.
Cand s-a hotarat inlocuirea, presedintele a insistat sa facem lucrarea cu o anumita firma. Desi un vecin insista sa vedem si alte oferte, presedintele spunea "Eu ii cunosc pe astia si vreau sa lucram cu ei". Nu este exclus ca sa fi fost si o frauda aici, la comun.
Eu am stat 5 sapatamani la hotel pentru ca nu pot sa urc pe scari pana sus de tot. Din banii mei, fireste. Acum liftul e defect. Ce este de facut?

Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2025
VBN7, utilizator
Cel mai recent răspuns: VBN7 , utilizator 19:51, 19 Iunie 2025
Contractul incheiat pentru inlocuire lift trebuie sa aiba mentiuni legate de garantia lucrarii.
Solicitati presedintelui de asociatie, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa invoce garantia si urgenta remedierii. Contravaloarea interventiei se face pe banii firmei, liftul fiind in garantie.
O actiune in instanta, poate sa va sigure decontarea cheltuielilor facute de dvs. cu cazarea la hotel.
Multumesc pentru sfaturi!
Din fericire s-a remediat ieri. Dar acest lift a functionat cu probleme de la inceput. Fara blocaje. Asta e primul. Am incercat sa discut cu cei din administratie, cu presedintele. E aproape imposibil.
Nu m-am gandit sa cer decontarea cheltuielilor cu cazarea pentru ca vecinii nu sunt vinovati de problemele mele de sanatate. Totusi, daca defectiunile vor continua, ma gandesc sa fac asta. Pentru ca se dovedeste ca eu am facut o cheltuiala inutila.
Multumesc inca o data!
Nu vecinii va pot deconta cheltuielile ci firma de ascensoare, in baza garantiei.
POPA GHEORGHE a scris:

Nu vecinii va pot deconta cheltuielile ci firma de ascensoare, in baza garantiei.

Am inteles acum.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bloc fără asociație de proprietari, cu lift defect și restanțe la cheltuielile comune. există bază legală pentru a obliga proprietarii să participe la rezolvarea acestor probleme? Vanda0228 Vanda0228 Buna ziua! Problemele noastre (ale mele si ale iubitului meu) au aparut in momentul in care am achizitionat un apartament intr-un bloc din Lugoj, blocul ... (vezi toată discuția)
Ascensor la un bloc de 10 etaje geo_x geo_x buna ziua.locuiesc la etajul 10 si am un copil mic.de la 1 martie nu mai functioneaza ascensorul.sunt nevoita sa urc cu bebe in brate de 2-3 ori pe zi.sunt ... (vezi toată discuția)
Reparatie lift crazybraine crazybraine Strategie: administratorul de vreo două luni este în cârdășie cu un mecanic de ascensoare de la o firma numai de el știută și tot strica liftul sa ne ... (vezi toată discuția)